Yandex Metrica

Yabancı sınırı değişiyor mu? Nihat Özdemir'den açıklama

Yabancı sınırı değişiyor mu? Nihat Özdemir'den açıklama

Son dakika haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulundu.

Spor

23.01.2024, 18:11

TFF Başkanı Nihat Özdemir, kulüp başkanları ve yöneticilerin katıldığı Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yayın ihalesi, yabancı sınırı ve MHK konularına değinen Özdemir, yayın ihalesi ve MHK'nın yeni başkanın kısa sürede açıklanacağını belirtti.

Yeni bir komisyon kurulduğunu aktaran TFF Başkanı, "Yayın ihalesini Aralık-Ocak aylarında sonuçlandıracağız. Son sözleşme 5 yıllık bir sözleşmeydi. Süreye de karar verip ihaleyi yapacağız. Yayın ihalesi için komisyon kuruldu, 3 ya da 5 yıllık mı yapılsın ve kaç etapta yapılsın, üzerinde konuşuluyor Ne kadar talep gelirse ihaleye o kadar faydalı olacağını düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Serdar Tatlı'nın istifası sonrası yeni başkanın 2 gün içinde belli olacağını dile getiren Nihat Özdemir, "Görüşmelerimiz devam ediyor. İsimler var, bir tanesinde karar vereceğiz." dedi.

Arda Güler'in hareketi dünyada viral oldu! İşte o anlar... Arda Güler'in hareketi dünyada viral oldu! İşte o anlar... Haberi Görüntüle

YABANCI SINIRI DEĞİŞİYOR MU?

Gelecek sezon uygulanacak yabancı sınırı hakkında bilgiler veren Özdemir, "8-9 takım sahaya 11 yabancı ile çıktı. Altyapıya önem vermeliyiz. Milli Takım'a oyuncular vermeliyiz. 8+3 kararı verdik, 10. hafta itibariyle takımlar 6,9 ortalamasında yabancı oynatmış. 8 hak verdik, onlar 7 oyuncu oynatmış! 5'in altında yabancıyla oynayan var. Şimdi kulüpler altyapıdan oyuncu oynatıyor. Fenerbahçe'de bunu gördük. Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu, Beşiktaş'ta Rıdvan Yılmaz yetişti. Trabzonspor da aynı şekil. Biz bu kuralı getirmeseydik, eskisi gibi devam ederdi. 6+5'e kadar düşürmede kararlıyız." değerşendirmesinde bulundu.

Konuşma sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TFF Başkanı Nihat Özdemir'e Türk futboluna katkılarından dolayı ödül verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading