Yandex Metrica

Ve Tokyo 2020 başladı! İlk kez seyircisiz

Ve Tokyo 2020 başladı! İlk kez seyircisiz

Dünyanın en büyük spor şöleni salgının gölgesinde, görkemli bir törenle başladı. Geçen yıl Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, bu yıl seyircisiz düzenleniyor. Türkiye oyunlara toplam 108 sporcuyla katılıyor.

Spor

23.01.2024, 17:41

Dünyanın en büyük spor organizasyonu 32. Yaz Olimpiyat Oyunları başladı. 

Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları Oyunları'nın resmi açılışı Japonya Ulusal Stadı'ndaki törenle yapıldı. Geçtiğimiz yıl koronavirüs saldırını nedeniyle 1 yıl ertelenen olimpiyatların bu yılki sloganı "Discover Tomorrow - Yarını Keşfet". 

8 Ağustos'taki kapanış törenine kadar sporcular, birçok branşta büyük bir mücadelenin içinde olacak. 206 ülke adına 11 binden fazla sporcu madalya için ter dökecek.

Guardiola'nın saati dudak uçuklattı! Dünyada 50 kişide var Guardiola'nın saati dudak uçuklattı! Dünyada 50 kişide var Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN 108 SPORCU KATILIYOR

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 50'si kadın, 58'i erkek toplam 108 sporcu 18 branşta temsil edecek. Oyunlara atletizmde 25 sporcuyla katılacak Türkiye, yüzmede 11, güreşte 9, yelkende 8, karatede 7, boks ve judoda altışar, tekvando ile artistik cimnastikte beşer, atıcılıkta 4, bisiklet, halter ve okçulukta 2, badminton, eskrim, kürek ve modern pentatlonda ise birer sporcuyla başarı kovalayacak.

Semih Kılıçsoy kehaneti: Gelecekte kariyeri... Semih Kılıçsoy kehaneti: Gelecekte kariyeri... Haberi Görüntüle

1996'DAN SONRA BİR İLK

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde  Türk bayrağını, milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka'nın taşıdı. Önceki olimpiyatlarda 1 kişi tarafından taşınan bayrak, bu yıl cinsiyet eşitliğine vurgu yapmak için birer erkek ve kadın sporcuya emanet edildi.

Olimpiyatlarda Türk bayrağını 1996'da Derya Büyükuncu'dan sonra ilk kez Yüzme Federasyonu'ndan iki genç sporcu taşımış oldu.

Tarihi seri bitti: Jorge Jesus 34 maç sonra mağlup oldu Tarihi seri bitti: Jorge Jesus 34 maç sonra mağlup oldu Haberi Görüntüle

BAKAN'DAN DESTEK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları açılış törenini yerinden takip etti. Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabından  "Açılış Töreni’nde milli sporcularımızın yanındayız!" paylaşımında bulundu.

Hakan Çalhanoğlu'dan milli takım açıklaması: Boş boş konuşuyorlar Hakan Çalhanoğlu'dan milli takım açıklaması: Boş boş konuşuyorlar Haberi Görüntüle

OLİMPİYATLAR İLK KEZ SEYİRCİSİZ

Geçen yıl yapılması gereken Tokyo 2020, koronavirüs salgını nedeniyle yapılamamıştı. 2021 yılında yapılması kararlaştırılan Olimpiyat Oyunları ilk kez seyircisiz yapılacak. Müsabakalar sırasında geçmiş olimpiyat oyunlarına ait ses efektleri kullanılacak.

Filistin Futbol Federasyonu'ndan FIFA'ya İsrail çağrısı: Derhal sonlandırın Filistin Futbol Federasyonu'ndan FIFA'ya İsrail çağrısı: Derhal sonlandırın Haberi Görüntüle

4 BRANŞTA İLK KEZ YARIŞACAKLAR

Tokyo 2020'de sporcular 4 branşta ilk kez madalya mücadelesi verecek. Sportif tırmanış, karate, kaykay ve dalga sörfü Tokyo 2020 programında ilk kez yer alacak. 

Cimbom Pendikspor'a cezayı farklı kesti: Icardi, Kerem, Mertens, Abdülkerim... Cimbom Pendikspor'a cezayı farklı kesti: Icardi, Kerem, Mertens, Abdülkerim... Haberi Görüntüle

2020'NİN MASKOTU 'GELECEK' VE 'SONSUZLUK' 

Oyunların maskotunun ismi, Japonca'da "Gelecek" anlamına gelen "Mirai" ve "Sonsuzluk" anlamına gelen "Towa" kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluştu. "Miraitowa" olarak belirlenen isim, tüm insanlığın kalbinde bulunan geleceğe karşı duyulan sonsuz umudu temsil ediyor.

Avrupa'ya kaç takım gönderiyoruz? Avrupa'ya kaç takım gönderiyoruz? Haberi Görüntüle

NEREDEN İZLENECEK?

Sporseverler, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nı Trt Spor ve Trt Spor Yıldız ile Eurosport 1, Eurosport 2'den izleyebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading