Yandex Metrica

Ukrayna'dan kaçan milli futbolcu Türkiye'de trafik kazası geçirdi! Beşiktaş detayı şaşırttı

Ukrayna'dan kaçan milli futbolcu Türkiye'de trafik kazası geçirdi! Beşiktaş detayı şaşırttı

Son dakika haberleri... Ukrayna'da yaşanan savaş sonrası ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen eski milli futbolcu Oleksandr Yakovenko, aracıyla birlikte şarampole devrildi.

Spor

23.01.2024, 18:58

Beşiktaşlı Damogaj Vida'nın Dinamo Kiev'den eski takım arkadaşı Oleksandr Yakovenko trafik kazasında yaralandı.

Ülkesi Ukrayna'daki işgalden kaçmak için ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen 34 yaşındaki eski futbolcu, İzmir-İstanbul Otoyolu'nda kaza yaparak Özlem Çevik (34) yönetimindeki otomobille çarpıştı.

Rusya'nın başlattığı savaşın ardından menajer arkadaşı Yunus Emre Sayılgan'ın daveti ile İzmir'in Çeşme ilçesine gelmek üzere 9 gün önce Kiev'den yola çıktı. Beraberinde annesi, babası, babaannesi, anneannesi ve  nişanlısıyla zorlu bir yolculuktan sonra geçtiğimiz gün Türkiye'ye gelen 34 yaşındaki Yakovenko yönetimindeki cip,

Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan otomobil otoyol kenarındaki şarampole devrildi. Yaralanan sürücü Özlem Çevik ile Salim (39), Nisa (5) ve Baybars Çevik (9), ambulanslarla Saruhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yakovenko ile cipte bulunan ailesi ise kazayı yara almadan atlattı. Yakovenko, bir otomobilin sıkıştırması sonucu şerit değiştirince arkadan gelen otomobilin çarptığını belirtti.

İstanbul derbisinde Başakşehir, Pendikspor'u devirdi İstanbul derbisinde Başakşehir, Pendikspor'u devirdi Haberi Görüntüle

YAKOVENKO: AYRILMAK İSTEMEDİK

"Yakovenko, Rusya'nın hava taarruzlarıyla savaşın başladığı ilk gün bir kulüple görüşmek için Odessa kentinde olduğunu belirterek, "Savaş başladığında otelde tek ben kalmıştım. Hava sahasının kapanmasıyla uçağım iptal oldu. Bir taksi tutarak ailemle yaşadığımız Kiev'e gitmeye karar verdim. Daha yola çıkmadan 50 metre ilerideki bir askeri tesise Rus füzesi düştü. Tehlike olduğunda herkes gibi apartmanların altındaki sığınaklara iniyorduk. Son ana kadar ayrılmak istemedik ama en sonunda Harkov'da neler olduğunu gördük, Kiev'in yakınlarında patlamaları gördük. Ailemle birlikte yola çıkmaya karar verdik."

Süper Lig'de hakem kararı sonrası ilginç an: Futbolcu sahayı terk etmek istedi Süper Lig'de hakem kararı sonrası ilginç an: Futbolcu sahayı terk... Haberi Görüntüle

YAKOVENKO: TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ukrayna'dan Türkiye'ye yolculuklarının çok zorlu geçtiğini belirten Yakovenko, "Yaşlı ailemle birlikte geldiğim için çok zorlu yolculuk oldu. Her gün yaklaşık 7 saat araba kullandım. Buraya ulaşmak 8 gün sürdü. Türkiye'deki herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ukrayna halkı olarak Türkiye'yi çok seviyorum. Burada çok iyi anılarım var. Geçen sene babam burada çok başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyatı yapan doktor ve ekibi olmasa babam hayatını kaybetmiş olurdu. Dün yaşadığım kazada bile herkes bana çok nazik davrandı" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading