Yandex Metrica
SON DAKİKA
UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon belli oluyor

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon belli oluyor

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon bu akşam belli oluyor. Manchester United ile Villarreal arasındaki dev final saat 22.00'de Polonya'daki Gdansk Stadyumu'nda oynanacak. Fransız hakem Clement Turpin'in yöneteceği maç beIN Sports Haber kanalından şifresiz yayınlanacak.

Spor

23.01.2024, 21:56

Kovid-19 salgını nedeniyle 9 bin 500 taraftarın alınacağı finalde Villarreal ile Manchester United, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez karşılaşacak. Daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  4 kez karşılaşan iki takım da birbirlerine üstünlük kuramadı. Şampiyonlar Ligi 2005-2006 ile 2008-2009 sezonlarında gruplarda dört kez karşılaşan taraflar, bu müsabakalarda ağları sarsamadı ve tüm maçlar, 0-0 sonuçlandı.

Villarreal ilk kez 

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez finale adını yazdıran Villarreal, İspanyol teknik direktör Unai Emery önderliğinde ilk kupasını kazanmak istiyor. Daha önce Sevilla'yı çalıştırdığı dönemde 3 kez üst üste bu kupayı kazanan Emery, aynı başarıyı Villarreal ile gösterdiği taktirde en çok şampiyonluk yaşayan teknik direktör unvanının da yeni sahibi olacak.

UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından katılan Villarreal, temsilcimiz Demir Grup Sivasspor'un da yer aldığı I Grubu'nu lider tamamlamasının ardından son 32 turunda Salzburg, son 16 turunda Dinamo Kiev, çeyrek finalde Dinamo Zagreb ve yarı finalde Arsenal'i eleyerek finale ulaştı.

Manchester United 4 yıl sonra 

Manchester United, 2009'dan bu yana yeni formatı ve adıyla oynanan turnuvada 2016-2017 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. O sezon finalde Hollanda'nın Ajax takımını 2-0 mağlup ederek kupaya uzanan İngiltere temsilcisi, aynı başarıyı ikinci kez tekrarlamak istiyor.

Norveçli teknik adam Ole Gunnar Solskjaer yönetiminde ilk kez kupa mücadelesi verecek Kırmızı Şeytanlar, sezona  PSG, Leipzig ve temsilcimiz Medipol Başakşehir'in yer aldığı Şampiyonlar Ligi ile başladı. H Grubu'nu 3. sırada bitiren United, UEFA Avrupa Ligi'nde oynama hakkı elde etti.

Son 32 turundan itibaren 8 maça çıkan  İngiliz ekibi , 5 galibiyet, 2 beraberlik ve bir de  mağlubiyet yaşadı. Solskjaer'in öğrencileri, rakip fileleri 18 kez havalandırırken, kalesinde ise 6 gol gördü.

İlk olarak İspanya'nın Real Sociedad takımını 4-0 ve 0-0'lık skorlarla geçen Manchester ekibi, son 16'da İtalyan devi Milan'ı 1-1 ve 1-0 ile saf dışı bıraktı.

Çeyrek finalde Granada'yı  iki maçta da 2-0 mağlup eden İngiltere temsilcisi, yarı finalde  karşılaştığı Roma'yı ise 6-2 ve 3-2'lik skorlarla eleyip, finale kaldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading