Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye Karadağ deplasmanında! İşte Türkiye'nin Dünya Kupası'na gidebilmesi için olası senaryolar

Türkiye Karadağ deplasmanında! İşte Türkiye'nin Dünya Kupası'na gidebilmesi için olası senaryolar

Türkiye, 2022 Dünya Kupası Eleme Grubu'ndaki son maçını bugün Karadağ ile deplasmanda oynayacak. Maç, Türkiye saati ile 22.45'te başlayacak. Türkiye'nin Dünya Kupası'na gidebilmesi için olası senaryolar masada. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Spor

23.01.2024, 18:18

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde Cebelitarık'ı 6-0 yenerek, grupta oynayacağı son maç olan Karadağ maçını beklemeye başladı. Norveç ve Hollanda'nın sürpriz puan kaybıyla birlikte Türkiye'nin 2022 Dünya Kupası'na direkt katılma şansı doğdu. 

TFF atamaları duyurdu! İşte Süper Lig'de günün maçlarının VAR hakemleri... Haberi Görüntüle

KARADAĞ-TÜRKİYE MAÇI SAAT 22:45'TE

Türkiye, 2022 Dünya Kupası Eleme Grubu'ndaki son maçını bugün Karadağ ile deplasmanda oynayacak. Maç, Türkiye saati ile 22.45'te başlayacak. Futbolseverler, Karadağ Türkiye maçını TRT 1 ekranlarından canlı ve şifresiz olarak izleyebilecek.

Beşiktaş'ta flaş Ghezzal gelişmesi: Sözleşmesindeki o madde kaldırıldı Haberi Görüntüle

HOLLANDA-NORVEÇ MAÇI AYNI SAATTE

Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir diğer karşılaşma ise Hollanda'da oynanacak. Grupta lider konumda bulunan Hollanda, 3. sıradaki Norveç'i konuk edecek. Bu karşılaşma da Karadağ Türkiye maçı ile aynı saatte (22.45) oynanacak. 

Fenerbahçe Süper Lig'den çekilirse ne olur? İşte TFF kuralları ve... Haberi Görüntüle

PUAN TABLOSU

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık ile mücadele eden Türkiye, son maçta Cebelitarık'ı 6-0'lık skorla geçerek 9 maçta 18 puana ulaştı. Böylece genel averajda Norveç'i geçen A Milliler, Karadağ ile oynayacağı son maç öncesinde Dünya Kupası biletini almak ya da play-off oynamak için avantajlı konuma geçti.

Son dakika! A Milli Takım kadrosu açıklandı: Rıdvan Yılmaz çıkarıldı! Haberi Görüntüle

İŞTE DÜNYA KUPASI İHTİMALLERİ 

Türkiye'nin Dünya Kupası'na gidebilmesi için olası senaryolar:

1. Türkiye Karadağ'ı yenerse, Hollanda-Norveç maçının sonucunu bekleyecek. Norveç Hollanda'yı deplasmanda mağlup etse bile genel averaja bakılacak.

2. Türkiye tek farklı galip gelirse, Norveç'in Hollanda'yı en az 3 farkla mağlup etmesi gerekecek. Bu durumda Hollanda elenirken, Türkiye play-off oynayacak. Play-off'lara 10 grup ikincisi ve Uluslar Ligi'nden gelecek 2 takım katılacak. 12 takımın yer aldığı elemelerde iki turu da geçen 3 takım 2022 Katar Dünya Kupası'na katılma hakkı elde edecek.

3. Hem Türkiye hem de Norveç'in berabere kalması durumunda Türkiye grubu 2. sırada tamamlayarak play-off oynamaya hak kazanacak.4. Karadağ'e yenilirsek, Norveç'in de kaybetmesini bekleyeceğiz. Bu maçlarda alının skorlara göre genel averaj ikinciyi belirleyecek.

5. Türkiye kazanır, Hollanda kaybederse, A Milli Takım genel averajda Norveç'i geçmesi durumunda direkt olarak 2022 Katar Dünya Kupası'na katılma hakkı elde edecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading