Yandex Metrica

Türk sporunda köklü reform! Başkanlar borçtan sorumlu oluyor hapis cezası yolda

Türk sporunda köklü reform! Başkanlar borçtan sorumlu oluyor hapis cezası yolda

Uzun zamandır beklenen Spor Yasası bu hafta TBMM'ye sunulacak. Yasa onaylanırsa bundan sonra kulüpler şirketleşecek ve başkanlar borçlardan sorumlu tutulacak.

Spor

16.02.2024, 14:36

Türkiye'de sporun kanayan yarası haline gelen ve başkanların kulüpleri borç batağına sürükledikten sonra faturayı yeni gelecek olan başkan devretme dönemi sona eriyor. Sporda büyük değişim için adımlar atılmaya başlandı. Futbol dahil bütün spor kulüpleri A.Ş. olacak. Başkanların da bundan sonra borçlara karşı sorumlu olacağı ve hapis cezasının gündeme geleceği yasa bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak.

Sabah'ın haberine göre; Uzun zamandır beklenen yasa teklifi bu hafta TBMM Başkanlığı'na sunulacak. Bundan sonra kulüplerin statüsü değişecek ve A.Ş. olacak. Ayrıca başkanlar borçtan sorumlu tutulurken, menajerlerin futbolcularla sözleşmesi en fazla 2 yıllık olacak. Kulüp harcamaları şeffaflaşacak.

Icardi'nin asıl amacı ortaya çıktı! Bakın U19'u sahadan çekilirken neden alkışlamış Icardi'nin asıl amacı ortaya çıktı! Bakın U19'u sahadan çekilirken neden... Haberi Görüntüle

İŞTE 60 MADDELİK TEKLİFTEN ÖNE ÇIKANLAR ŞU ŞEKİLDE

Sadece futbol değil: Yalnızca futbol değil, basketboldan hentbola kadar bütün spor branşlarını kapsıyor.

A.Ş. olacaklar: Spor kulüpleri, dernek statüsünden çıkıp anonim şirkete dönüşebilecek. Ayrıca birleşerek federasyon ve konfederasyon şeklinde üst kuruluş oluşturabilecek.

Yönetici borçtan sorumlu: Kulüp başkanı ve yöneticileri bulundukları dönem borçlarındna sorumlu tutulacak. Bunun için ağır yaptırımlar ve hapis cezası gündemde.

Menajerler: Futbolcuların tüm anlaşmaları şeffaf olacak. Menajer, oyuncularla maksümum 2 yıl sözleşme yapabilecek. Komisyonu %3-5 arasında olacak. Sözleşmeler noter huzurunda gerçekleşecek.

Yeni federasyon geliyor: Bağımlı ve vağımsız spor federasyonu ayrımı kaldırılarak "Spor Federasyonu" şeklinde yapılandırılacak. Federasyonlar, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulacak.

Yönetimde milli sporcu olacak: Federasyonların yönetim kurulunda en az 2 milli sporcu yer alacak.

Denetim bakanlıkta: Spor federasyonlarının her türlü (kuruluş kanunu bulunanlar hariç) harcamaları Spor Bakanlığı tarafından denetlenecek. Federasyon başkanları en fazla 3 dönem bu görevi yapabilecek.

Denk bütçe: Anonim şirket gini örgütlenen kulüpler, şubeler açabilecek. Denk bütçe uygulanacak. Takımlar geliri kadar borçlanabilecek.

Şeffaf dönem: Kulüpler belirli miktar üzerindeki ödeme ve tahsilatlarını bankalar üzerinden yaparak şeffaflaşacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading