Yandex Metrica

Trabzonspor attı, Galatasaray cevap verdi! Kıran kırana maç Cimbom'un oldu: 2-1

Trabzonspor attı, Galatasaray cevap verdi! Kıran kırana maç Cimbom'un oldu: 2-1

23. haftanın derbi maçında Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki maç nefes kesti.. Bordo mavililerin golüne Cimbom çabuk cevap verdi; tribünleri dolduran 48 bin taraftar maçın son anına kadar hop oturup hop kalktı. Büyük heyecana sahne olan maç Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle noktalandı.

Spor

23.01.2024, 20:24

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında derbi heyecanı İstanbul'da Nef Stadyumu'nda yaşandı. 

Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray, maçın hemen başında gol yedi ama çabuk toparlandı. 

Trabzonspor, maçın henüz 12. saniyesinde Maxi Gomez'le golü buldu. 

Bu golün ardından ardı ardına ataklarla oyunu rakip sahaya yıkan Galatasaray, taraftarının da desteğiyle golü 18. dakikada attı. 

Dries Mertens'in düzgün bir vuruşla köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu ve skor eşitlendi.

Taraflar zaman zaman pozisyonlarla birbirlerini yokladı ancak ilk yarıda başka gol olmayınca oyuncular soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti.

İkinci yarıya sarı kırmızılı takım coşkulu başladı. 

53. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu Icardi gole çevirdi: 2-1 

Zorlu hava koşullarında korakor bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Galatasaray'ın golü sonrası Trabzonspor rakip ceza sahasında etkili olmaya çalıştı. Zaman zaman tehlikeli ataklarla pozisyon bulan bordo mavililer golü bir türlü bulamadı. 

Maçın 70. dakikasından sonra ise taraftarlar hop oturup hop kalktı. Galatasaray Trabzon kalesinde peşpeşe pozisyonlar buldu.

Kerem'in bir vuruşunda top direkten dönerken maç 10 dakika uzatıldı. Kalan dakikalar karşılıklı ataklarla tribünleri dolduran 48 bin taraftara unutamayacakları anlar yaşattı ancak ne Trabzon beraberlik golünü bulabildi ne de Galatasaray farkı ikiye çıkaracak golü atabildi. 

Uzun süre hafızalardan silinmeyecek bu önemli maç Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray'ı gol fabrikasına çevirdiler! Tam 150 gol Galatasaray'ı gol fabrikasına çevirdiler! Tam 150 gol Haberi Görüntüle

GALATASARAY VE TRABZONSPOR'DAN NOTLAR

Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'da son maça göre kadroda 2 değişiklik yapıldı.

Sarı-kırmızılı takımın ligin geride kalan haftasında HangiKredi Ümraniyespor'u 3-2 yendiği maça ilk 11'de başlayan futbolculardan Emre Taşdemir kadroya alınmazken, Milot Rashica da yedeğe çekildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor maçında bu futbolcuların yerine Leo Dubois ile Barış Alper Yılmaz'ı görevlendirdi.

Sarı-kırmızılı takım, maça Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Leo Dubois, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11'i ile başladı.

Golden Boy 2024 adayları açıklandı: Litede 3 Türk isim var! Golden Boy 2024 adayları açıklandı: Litede 3 Türk isim var! Haberi Görüntüle

KAAN AYHAN YEDEK BAŞLADI

Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği Kaan Ayhan, maça yedek başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Kaan Ayhan'ın yanı sıra Okan Kocuk, Fredrik Midtsjö, Yunus Akgün, Milot Rashica, Bafetimbi Gomis, Berkan Kutlu, Emin Bayram, Juan Mata ve Kazımcan Karataş görev bekledi.

Galatasaray'da Emre Taşdemir, Mathias Ross ve Yusuf Demir ise maçın kadrosuna alınmadı.

Türkiye Kupası yarı final karşılaşmalarını yönetecek hakemler açıklandı Türkiye Kupası yarı final karşılaşmalarını yönetecek hakemler açıklandı Haberi Görüntüle

MUSLERA'NIN SAKATLIK DURUMU NASIL?

Galatasaray Kulübü, Trabzonspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan kaleci Fernando Muslera'nın ayak sırtı kemiklerinden birinde darbeye bağlı kanama ve kısmi çökme tespit edildiğini açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten, Trabzonspor karşılaşmasında sakatlanarak maçın 85. dakikasında yerini Okan Kocuk'a bırakan Fernando Muslera'nın sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamada, "Kaptanımız Fernando Muslera'nın yapılan tetkiklerinde ayak sırtı kemiklerinden birinde darbeye bağlı kanama ve kısmi çökme tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Kaleci Muslera, Galatasaray'ın attığı gol sonrası büyük sevinç yaşadı.

Livakovic, penaltı için ilk kez konuştu! Livakovic, penaltı için ilk kez konuştu! Haberi Görüntüle

TARAFTARLAR TRİBÜNLERİ DOLDURDU

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Trabzonspor ile oynadığı karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kar yağışının başladığı soğuk havaya rağmen tribünleri doldurdu. Maçı Trabzonsporlular da kendilerine ayrılmış kısımda izledi. Nef Stadyumu'nda 48 bin biletli seyirci bulunduğu açıklandı.

Guardiola'nın saati dudak uçuklattı! Dünyada 50 kişide var Guardiola'nın saati dudak uçuklattı! Dünyada 50 kişide var Haberi Görüntüle

TRABZON HUGO VE LAHTİMİ İLE BAŞLADI

Trabzonspor da son maçına göre sahaya ilk 11'de 2 değişiklikle çıktı.

Bordo-mavili takımın geçen hafta Fraport TAV Alanyaspor'u 2-0 yendiği maça ilk 11'de başlayan Marc Bartra yedeğe çekilirken, Jorge Djaniny ise kadroda yer almadı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, Galatasaray karşısında bu futbolcuların yerine Vitor Hugo ve Montassır Lahtimi'ye formayı verdi.

Trabzonspor, maça Uğurcan Çakır, Jens Stryger Larsen, Vitor Hugo, Stefano Denswil, Eren Elmalı, Manolis Siopis, Anastasios Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Trezeguet, Montassır Lahtimi, Maxi Gomez 11'i ile çıktı.

Teknik direktörler Abdullah Avcı ve Okan Buruk

Bordo-mavili takımda Muhammet Taha Tepe, Marc Bartra, Hüseyin Türkmen, Umut Bozok, Naci Ünüvar, Jean-Philippe Gbamin, Enis Bardhi, Doğucan Haspolat, Yusuf Yazıcı ve Arif Boşluk yedek kulübesinde oturdu.

Trabzonspor'da, Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Sharjah'a transfer olacağına yönelik haberler çıkan Jorge Djaniny ile sakatlıkları olan Edin Visca, Dorukhan Toköz, Bruno Peres ve Marek Hamsik kadroda yer almadı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading