Yandex Metrica

'Tokyo 2020'nin iptali için 450 bin imza topladılar'

'Tokyo 2020'nin iptali için 450 bin imza topladılar'

Japonya'da koronavirüs tehlikesine karşın Tokyo Olimpiyatlarının iptal edilmesi için yazılan dilekçeye 450 binden fazla imza verildi.

Spor

23.01.2024, 17:40

Japonya'da Eski Barolar Birliği Başkanı Utsunomiya Kenji'nin başlattığı eyleme destek yağıyor.

Mayıs ayında Kenji'nin çevrimiçi açtığı "Hayatımızı Korumak için Tokyo Olimpiyatlarını İptal Et" başlıklı dilekçeye 450 binden fazla imza verildi.

Dilekçeyi Tokyo Metropol Valiliğine ulaştıran Utsunomiya, açılış seremonisi bir hafta sonra yapılacak olimpiyatlara yönelik, salgının ilerleyişinin turnuvanın gidişatını etkileyebileceğini söyledi.

Resim

Filistin Futbol Federasyonu'ndan FIFA'ya İsrail çağrısı: Derhal sonlandırın Filistin Futbol Federasyonu'ndan FIFA'ya İsrail çağrısı: Derhal sonlandırın Haberi Görüntüle

TOKYO 2020 'MANTIK DIŞI'

Ulaşılan imza sayısı sonrası olimpiyatların iptaline yönelik alınacak "cesur kararın tam vakti" olduğunu savunan Utsunomiya, turnuvanın ilk aşamada planladığı hedefinden saptığını öne sürdü.

Hükümetin 22 Ağustos'a dek başkent Tokyo'da Kovid-19'a karşı olağanüstü hal uygulanacağı kararını anımsatan Utsunomiya, bu şartlarda uluslararası organizasyonun düzenlenmesini "mantık dışı" olarak yorumladı. 

Utsunomiya, "Turnuva esnasında salgının yayılması hızlanırsa, sağlık kuruluşları kapasitesinin son noktasına ulaşır ve kurtarılabilecek hayatlar kurtarılamaz hale gelir" değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading