Yandex Metrica

TFF'den Kulüpler Birliğine gözdağı

TFF'den Kulüpler Birliğine gözdağı

TFF, yabancı oyuncu kısıtlamasının kaldırılmasını talep eden Kulüpler Birliği'nin Süper Lig markasına zarar verici ve Türk futbol kamuoyu tarafından kabul görmeyecek bir tutumda olduğunu öne sürdü.

Spor

29.02.2024, 23:39

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda uygulanacak 8+6 yabancı oyuncu kısıtlamasının kaldırılmadığı taktirde maçlara çıkmama kararını alacağını açıklayan Kulüpler Birliğine sert yanıt verdi.

Kıl payı kaçtı! Muslera'nın elleriden  kayıp gitti Kıl payı kaçtı! Muslera'nın elleriden kayıp gitti Haberi Görüntüle

ZARAR VERİCİ

Yabancı sınırının kulüplerin uzun vadede sürdürülebilir finansal yapıya kavuşmaları için alındığını açıklayan TFF, "Maçlara çıkmamak gibi futbol tarihinde yeri bulunmayan, FIFA ve UEFA nezdinde kabul görmesi mümkün olmayan eylem ve söylemlerin Süper Lig markasına zarar verici ve Türk futbol kamuoyu tarafından kabul görmeyecek tutum olduğunu hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında, "UEFA’nın Avrupa liglerindeki yabancı sınırlamaları ve Süper Lig ile diğer Avrupa liglerini kapsayan verileri incelendiğinde, yabancı futbolcuların transferi ve ücretleri için yapılan ödeme ve üstlenilen yükümlülüklerin kontrol edilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmıştı" sözleri yer aldı.

Resim

Galatasaray tarih yazmanın peşinde! Süper Lig rekorlarını altüst edecek Galatasaray tarih yazmanın peşinde! Süper Lig rekorlarını altüst edecek Haberi Görüntüle

GEÇEN SEZON 356 YABANCI FUTBOLCU TESCİL EDİLDİ

Süper Lig’de 10 sene önce bir sezonda tescil edilen yabancı futbolcu sayısının 150 iken, iki katından fazla artarak geçen sezon 356 olduğunu söyleyen TFF,  UEFA’nın incelediği 11 Avrupa ligi arasında sadece İngiltere ve İtalya’da yabancı sayısı Süper Lig’in üstünde olduğunu belirtti. 

Uygulanan kuralın kendilerine göre haklı gerekçelerini sayan Federasyon, Süper Lig’de oynayan oyuncuların yaş ortalamasının Avrupa'nın en yükseği olduğunu kaydederek, yabancı oyuncu yaşının Hollanda’da 23, Süper Lig’de ise 28 olduğunu hatırlattı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading