Yandex Metrica
SON DAKİKA
TFF'den 1959 öncesi şampiyonluklar açıklaması! Fenerbahçe 5 yıldız kullanacak mı?

TFF'den 1959 öncesi şampiyonluklar açıklaması! Fenerbahçe 5 yıldız kullanacak mı?

Son dakika haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin daha önce başvuruda bulunduğu 1959 yılı öncesi şampiyonluklar hakkında flaş bir açıklama yaptı.

Spor

26.03.2024, 05:14

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Hakem Kurulu Yaz Semineri'nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Büyükekşi, "Hakemlik müessesinde geçtiğimiz sezon olumsuz kırılmalar oldu. Bunları ortadan kaldırmak için güven sistemini kazandırmamız lazım. Hakemlerin öz güvenini yükseltmemiz lazım. Yeni bir sayfa açıyoruz. Bütün hakemlerimize geçtiğimiz sezon performansı ile ilgili bir şey yapmıyoruz. Klasmanları dondurduk, 14 Kasım'a kadar gösterecekleri performansa göre hareket edeceğiz. Gözlemci ve temsilciler için de aynı şey geçerli. Güzel bir seminer olacağını düşünüyoruz. Dünyaca ünlü, UEFA'nın bize temsil ettiği, hem saha hakemliği hem de VAR hakemliği için hocalarımızla anlaştık. Bizim niyetimiz belli." şeklinde konuştu.

Açıklamalarına devam eden Büyükekşi, "İstanbul Üniversitesi ile yaptığımı protokolle, seçilmeden önce bir konu söylemiştim, o da hakemlerin psikoteknik testleri yapılması gibiydi. Takım çalışması, vücut dili, liderlik, stres altında çalışma gibi. Bu testler yapılıyor. Bu testlerde eksik neyse eğitim verilecek. Sonra da fiziksel testler yapılacak." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe çeyrek final sahada! İsmail Kartal'dan alternatif kadro: Fenerbahçe-Union Saint-Gilloise... Haberi Görüntüle

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'DEN DİJİTALLEŞME AÇIKLAMASI

Hakem atamalarında yapay zeka sistemini artırmak istediklerini söyleyen Büyükekşi, "Diğer taraftan hem hakemlerin hem gözlemcilerin bir nevi yapay zeka, bilgisayar sistemi ile atanması. VAR hakemlerinin ayrılması, gözlemcinin ikiye çıkması, bunların hepsi futbolumuzda bu yeniliklerin hayırlı olacağını düşünüyoruz. Bunları bazıları yurt dışında uygulanıyor. Bu çalışmaları hem Türk futboluna, hem de dünyadaki uygulamaları daha da geliştirecek. Dijital çağa geçtik, biz de sözel gözlemci raporlarından sayısal gözlemci raporlarını geçiyoruz. Dijitalleşmeyi artıracağız. Yapay zeka konusunda çalışmalarımız olacak. Bu da Türk futboluna yeni bir soluk getirecek. Fair-Play'i ön plana alıyoruz. Sadece saha içinde değil, saha dışında da. Kadın yöneticileri aldık. Kadın yöneticilerin olduğu yerde, saygı olur, sevgi, barış olur. Maçlardan önce konserler yapmayı planlıyoruz. Kadınların, çocukların, gençlerin maçlara gelmesini istiyoruz. Deplasman yasağını kaldırdık. Maçların festival havasında geçmesini istiyoruz. Bunu başarabilirsek, kendimizi başarılı göreceğiz." diye konuştu.

UEFA'dan Türkiye'ye müjde: Lig şampiyonu Devler Ligi'ne doğrudan katılacak Haberi Görüntüle

TFF'DEN FLAŞ 1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUK AÇIKLAMASI

Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklar için yaptığı başvuruya da değinen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Göreve başladığımız tarih 16 Haziran. Temmuz ayı daha bitmedi. Aldığımız çok önemli kararlar var. Bu da iki yıl önce başvurulmuş, bizim de başlayalı bir ay oldu. Bize biraz zaman verin. Bizim herhangi bir şahsi görüşümüz yok. TFF yönetmelikleri, talimatları var. O talimatlar neyi söylüyorsa biz onu uygularız." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading