Yandex Metrica

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den VAR açıklaması: Çocuk oyuncağı değil!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den VAR açıklaması: Çocuk oyuncağı değil!

Hakem konuşmalarının paylaşılmasının ardından kulüplerden gelen sert tepkiler üzerine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi noktayı koydu.

Spor

23.01.2024, 20:16

Demir Grup Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarında verilen hakem kararları Türkiye'nin gündemine oturdu.

Maçların hakemleri ve pozisyonlar için tartışma devam ederken, TFF bu karşılaşmaların VAR kayıtlarını kamuoyuna açıkladı.

Şampiyonlar Ligi'nde devler çarpıştı: Barcelona ve Atletico Madrid'den hüzünlü veda Şampiyonlar Ligi'nde devler çarpıştı: Barcelona ve Atletico Madrid'den hüzünlü veda Haberi Görüntüle

BUNDAN SONRA TÜM TARTIŞMALI MAÇLARIN VAR KONUŞMALARI YAYINLANACAK MI?

Hürriyet'ten Mehmet Arslan'a konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Kayıtların açıklanması sadece bir defaya mahsustu. Bu iki maçta siyah ile beyaz kadar açık hata vardı. Bunlar, 100 kişinin izleyip 100’ünün de üzerinde mutabık kaldığı hatalardı. 7 yaşındaki çocuğa bile sorsanız, onun bile göreceği türden hatalardandı. Ama diğer kararlardaki hatalar daha farklı." ifadelerini kullandı.

"Bu maçı özel kılan bu hatalar mıydı?" sorusuna ise Büyükekşi: "Hayır sadece bu değil. İnsanların kafasında başka soru işaretleri oluştu. Bu soru işaretlerini de yayınlayarak gidermiş olduk. Hiçbir şey yok işte, gayet samimi konuşmalar, bir karar vermeye çalışıyorlar. Her şey doğal. Ama hata var o ayrı." şeklinde yanıtladı.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın Avrupa gelirleri belli oldu! Rakiplerine fark attı... Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın Avrupa gelirleri belli oldu! Rakiplerine fark... Haberi Görüntüle

VAR KAYITLARI BİR DAHA YAYINLANACAK MI?

VAR kayıtlarının bundan sonra yayınlanmayacağını söyeleyen TFF Başkanı: "Biliyorsunuz, Hollanda ve İngiltere’de yayınlandı. Ama bir daha yayınlanmadı. Çocuk oyuncağı değil bu." dedi.

Liverpool'a şampiyonluk yolunda kristal çelme Liverpool'a şampiyonluk yolunda kristal çelme Haberi Görüntüle

FIFA VE UEFA'DAN İZİN ALINDI MI?

VAR kayıtlarını yayınlarken FIFA ve UEFA'dan izin almadıklarının altını çizen Mehmet Büyükekşi: "Ama bakın bu kültürün artık değişmesi lazım. Her maçtan sonra hakem konuşmayı bırakmalıyız. Bakın Fenerbahçe maçından sonra Nuri Şahin çok doğru bir hareket yaptı. Hakemin üzerine yürümek isteyen oyuncularının önüne geçti. Kulüpler hakemler kadar, futbolcularının ve teknik adamlarının da hatalarına baksınlar. Biz herkese eşit davranıyoruz. Hiç merak etmesinler." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading