Yandex Metrica

TFF Başkan Adayı Hüseyin Yangın kimdir, Hüseyin Yangın nereli ve ne iş yapar?

TFF Başkan Adayı Hüseyin Yangın kimdir, Hüseyin Yangın nereli ve ne iş yapar?

Nihat Özdemir'in istifası ile boşalan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimine gitti. Eski Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi vermişti. Pazarspor Onursal Başkanı Hüseyin Yangın ise sürenin dolmasına 1 saat kala aday oldu. Peki, TFF Başkan Adayı Hüseyin Yangın kimdir, nereli ve ne iş yapar?

Spor

18.02.2024, 19:11

Nihat Özdemir'in istifanın ardından geçici olarak yönetime TFF Başkan yardımcısı Servet Yardımcı getirildi. Hüseyin Yangın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adaylarından biri oldu.  Vatandaşlar, “TFF Başkan Adayı Hüseyin Yangın kimdir, Hüseyin Yangın nereli ve ne iş yapar?” detaylar haberde…

Nihat Özdemir'in istifası ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimine gitti. İstifanın ardından geçici olarak yönetime TFF Başkan yardımcısı Servet Yardımcı getirildi.

Sürenin dolmasına 1 saat kala aday oldu

TFF Başkan adaylığı için ilk dilekçeyi daha önce eski Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi vermişti. Sürenin dolmasına yaklaşık 1 saat kala eski Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın da TFF Genel Sekreterliği'ne giderek adaylık için dilekçesini verdi.

Son dakika: UEFA Galatasaray'a ceza yağdırdı Son dakika: UEFA Galatasaray'a ceza yağdırdı Haberi Görüntüle

YARDIMCI ADAY OLMADI

Nihat Özdemir'in istifası üzerine geçici olarak TFF başkanlığına gelen TFF başkan yardımcısı Servet Yardımcı'nın seçimlerde aday olması bekleniyordu. Yardımcı cephesinde bu konuda herhangi bir gelişme olmadı.

Livakovic gitmekten nasıl vazgeçti? Kararını kim değiştirdi? Livakovic gitmekten nasıl vazgeçti? Kararını kim değiştirdi? Haberi Görüntüle

BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

TFF başkanlığı için Mehmet Büyükeşi'nin karşısına, sürenin dolmasına yaklaşık 1 saat kala Hüseyin Yangın çıktı. Bunun üzerine Büyükekşi ile Pazarspor Onursal Başkanı Hüseyin Yangın TFF başkanlığı seçiminde yarışacak.

BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

TFF Olağanüstü Genel Kurulu, 16 Haziran'da Ankara'da yapılacak. Çoğunluk sağlanamazsa, üçte ikilik çoğunluk aranmaksızın salt çoğunlukla 17 Haziran'da seçime gidilecek. Başkanlığa seçilecek kişi, bir yıl boyunca TFF koltuğunda oturacak. 2023 Haziran'ındaysa 4 yıllık bir dönem için olağan genel kurul gerçekleştirilecek.

HÜSEYİN YAYGIN KİMDİR?

Hüseyin Yangın, Rize'nin Pazar ilçesinde doğdu. İlköğrenimimi Pazar'da, orta öğrenimi Kabataş Erkek Lisesi ve Pazar Lisesi'nde bitirdi. Yükseköğrenimi İTÜ Denizcilik Fakültesi'ni (YDO) 1977 yılında bitirerek tamamladı. Pazarspor'da ve üniversite takımında kalecilik yaptı. İTÜ Yüksek Denizcilik Okulu'nun federe futbol kulübünde iki yıl başkanlık yaptıktan sonra 1991'de yönetimine girdiği Pazarspor'da 16 yıl başkanlık koltuğunda oturdu.

Hüseyin Yangın, iş hayatına uzun yıllar denizlerde uzak yol kaptanı olarak çalışarak başladı. Ardından ortağı ve sahibi olduğu Granmar Denizcilik A.Ş.'de kimyasal tanker işletmeciliği ile hayatını sürdürmekte. Hüseyin Yangın, evli ve Dicle Deniz isimli bir kızı bulunuyor.

Hüseyin Yangın'ın spor yöneticiliği 1975 yılında 20 yaşında iken fakültenin (İTÜ - YDO) federe kulübü başkanlığı ile başladı. Futbol kulübü yöneticiliği ise Pazarspor'un Profesyonel Liglere yükseldiği 1991-1992 sezonunda başladı. 10 yıllık yöneticilikten sonra 2001-2019 yılları arasında toplamda 16 yıl Pazarspor Kulüp Başkanlığı ile devam etti.

Hüseyin Yangın, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği'nin kurucu başkanlığını üstlendi. Yangın, halihazırda da Pazarspor'un onursal başkanı konumunda bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading