Yandex Metrica

Suudi Arabistan'a sadece yarış düzenlemek yetmedi! F1, Arabistan'a satılacak mı?

Suudi Arabistan'a sadece yarış düzenlemek yetmedi! F1, Arabistan'a satılacak mı?

Marca'nın haberine göre Liberty Media, Suudi Arabistan'ın Formula 1'i satın almak için yaptığı 20 milyar Euro teklifini reddetti...

Spor

11.02.2024, 23:32

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, Formula 1 için Liberty Media ile masaya oturdu. Suudi Arabistan'ın Formula 1'i satın almak adına borçlar dahil 20 milyar Euro gibi astronomik bir parayı gözden çıkarttığı iddia ediliyor.

Liberty Media'nın Amerikalı sahipleri ise Arap yetkililerin bu girişimine olumsuz yanıt verdi.

Suudi Arabistan yatırımın reddedilmesine rağmen hala F1 ile ilgileniyor ve Liberty Media'nın fikrini değiştirmesi halinde ciddi bir yatırımcı olarak en ön sırada bekliyor.

Arabistan kaynakları bu tür iddiaları yayınlasa da Liberty Media ya da Suudi yetkililerden henüz bir doğrulama gelmedi.

Fenerbahçe Konferans Liginden toplam kaç para kazandı? Fenerbahçe Konferans Liginden toplam kaç para kazandı? Haberi Görüntüle

VİZYON 2030 PROJESİ

Suudi Arabistan, son yıllarda Veliaht Prens Muhammed bin Salman yönetiminde daha Batı tarzı eğlence biçimlerine açılırken spora büyük yatırım yapıyor. Ülkeye ait yatırım fonu İngiltere Premier Ligi futbol kulüplerinden Newcastle United FC'ye satın alırken ve boks, golf ve F1'de önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Petrol kaynaklarının biteceğini ve farklı yatırımlarla Arabistan'a ''Vizyon 2030'' felsefesiyle kalkındırma planına geçen Prens Muhammed bin Salman'ın yeni hedefi ise Formula 1!

Eleştirmenler ise ülkenin dikkati insan hakları ihlallerinden başka yöne çevirmek için spora yatırım yaptığını iddia ediyorlar. Geçen yılki Suudi Arabistan GP hafta sonunda yedi kez F1 şampiyonu olan Lewis Hamilton, insan hakları hakkında konuşmak zorunda hissettiğini söylemişti.

F1, amiral gemisi satın alımı olarak kabul edilebilir. Sporun popülaritesi, 2017'de milyarder John Malone'un sahibi olduğu Liberty Media tarafından 4.4 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alınmasından bu yana artıyor. Liberty Media, F1'in Asya ve ABD'deki erişimini genişletmeye devam ediyor ve bu kapsamda yeni nesil tüketicilere doğrudan yayın hizmeti veriyor.

Orta Doğu, F1 sahiplerinin odaklandığı başka bir alan oldu. Bölge, 2023 sezonunda dört yarışa ev sahipliği yapacak ve bunlardan ilk ikisi Mart ayında Bahreyn ve Suudi Arabistan'da yapılacak. Dünyanın en büyük petrol üreticisi Saudi Aramco, 2020'de F1 ile önemli bir sponsorluk anlaşması imzalamıştı.

F1'i satın almasından bu yana Liberty Media'nın hisse değeri, iki katına çıkarak 15.2 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading