Yandex Metrica

Şut ve Gol Sergisi'nde yok yok! Büyük Taarruz'un harekât planı maç izlerken yapıldı

Şut ve Gol Sergisi'nde yok yok! Büyük Taarruz'un harekât planı maç izlerken yapıldı

Beştepe'deki Millet Kütüphanesi sıradışı bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Futbol Tarihi konulu sergi 'Şut ve Gol' adını taşıyacak.

Spor

23.01.2024, 19:52

Beştepe Külliyesi'nde bulunan Millet Kütüphanesi renkli bir arşivin kapılarını vatandaşlara açıyor. Kütüphanede çok yakında 'Şut ve Gol' adında bir sergi açılacak. 'Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Futbol Tarihi' temasıyla arşiv görüntülerinin yeniden gün yüzüne çıkarılacağı sergide büyük sürprizler var. 

Haberi Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında duyuran Abdulkadir Selvi, Enver Paşa'nın Birinci Dünya Savaşı sırasında yayınladığı 'Donanma' adlı harp mecmuası ile bu dergiyle birlikte verilen spor ilavesinin, ayrıca İstanbul işgal altındayken Topçu Kışlası'nda Fenerbahçe'nin İngiliz işgal kuvvetleriyle mücadele ettiği ve rakiplerini bir bir devirdiği Harrington Kupası görsellerinin sergide yer alacağını duyurdu. 

Süper Lig'deki bütün takımların kazandığı kupalar ve giydikleri formaların da yer alacağı sergide ayrıca sürpriz bir kupanın da bulunacağı belirtildi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz harekât planını Akşehir'de maç izlerken yaptığını bu sergide öğrendiğini kaydeden Selvi, "Hep derler ya futbol sadece futbol değildir diye... Futbol tarihi sergisinde tarihi andan kareler bulacaksınız" diyor. 

Fatih Terim'in UEFA kupasını kaldırdığı sırada giydiği takım elbise, Sinyor Can Bartu'nun özel eşyaları, Tanju Çolak'ın Avrupa Gol Kralı sıfatıyla kazandığı altın ayakkabı, Lefter ve Metin Oktay'a ait hatıralar da Beştepe'deki sergide yer alacak. 

Hürriyet gazetesindeki yazının tamamı için >TIKLAYIN.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading