Yandex Metrica
SON DAKİKA
Stefan Kuntz'un Beşiktaş itirafı şaşırttı! Alman hoca yeni bir yapılanmanın müjdesini verdi

Stefan Kuntz'un Beşiktaş itirafı şaşırttı! Alman hoca yeni bir yapılanmanın müjdesini verdi

Son dakika haberleri... A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Portekiz ile oynanacak 2022 Dünya Kupası play-off maçı öncesi açıklamalarda bulunarak merak edilen sorulara cevap verdi.

Spor

23.01.2024, 22:05

Türk Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Radyospor'a konuştu.

2022 Dünya Kupası play--off maçında oynanacak Portekiz maçı öncesi açıklamalarda bulunan Alman antrenör, tur için iddialı mesajlar verdi.

24 Mart'ta oynanacak mücadele öncesi oyuncuların form durumundan memnun olduğunu belirten Kuntz, "Enes Ünal harika gidiyor. Dorukhan Toköz sağlıklı olursa kadroda olacak. Portekiz maçı ile ilgili şu sözü verebilirim. Onlara kesinlikle zorluk çıkartacağız. Dünya Kupası'na gidersek ayrı bir kadro planlaması, elenirsek Euro 2024 için ayrı bir planlama yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

İngilizler onun peşinde! "Yeni van Dijk" için 100 milyon euro... Haberi Görüntüle

STEFAN KUNTZ: HAMİT ALTINTOP YAPILANDIRACAK

Türk futbolunu Hamit Altıntop'un yapılandıracağını, teknik direktör olarak kendisiyle görüşlerini paylaşacağını bildiren Kuntz, "Türk insanının iyi yönlerini anlatmak, onlar hakkındaki ön yargıları ortadan kaldırmak için elimden geleni yapıyorum. Burada çok mutluyum." dedi.

Gökhan Gönül yeniden yeşil sahalarda: İşte yeni takımı Haberi Görüntüle

STEFAN KUNTZ: EN BÜYÜK SORUN SABIR

"Almanya 2000'de yapılanmaya başladı. 14 yıl sonra Dünya şampiyonu oldu. Buradaki en büyük sorun sabır! Bir yapı inşa edilmeli ve onun üzerine devam edilmeli. Türk futbolunun yapılandırılmasında Hamit Altıntop çok önemli bir göreve sahip. Ona hepimiz destek olacağız. Ben de teknik direktör olarak kendisiyle görüşlerimi paylaşacağım. Türk futbolunun daha iyi olması için akademi sistemi şart. Okul-futbol işbirliği şart! Türkiye'ye Alman modeli getiremezsiniz. Başka bir ülkenin birebir modeli olmaz. Hangi ülke neler yapıyor bakıp senin kendini adapte edebileceğin bir durum üretmen gerekiyor. Yabancı kuralı Almanya'da da var. Ama orada kulüp yetiştirme ve ülke yetiştirme kuralı var! Sahada Alman oynatma zorunluluğu şeklinde değil."

Avrupa ile mücadele etmek için 12 kilometreden az koşmayacaklarını aktaran Kuntz, " Ülke sıralamada 39'larda olmamızın sebeplerinden biri de bu. Milli takımdaki oyuncular elit seviyedeki dünya kulüplerinin koşu ve sprint mesafesine ulaşmak zorundalar; yoksa forma şansı bulamazlar." açıklamasında bulundu.

Ferdi Kadıoğlu çılgınlığı! İngiliz basını transferi duyurdu Haberi Görüntüle

KUNTZ'UN BEŞİKTAŞ PİŞMANLIĞI

Stefan Kuntz, daha önce futbolcu olarak 1 yıl oynadığı Beşiktaş'tan ayrılmanın kendisi için en büyük pişmanlık olduğunu söyledi.

1995-1996'da Beşiktaş forması giyen Kuntz, 34 resmi maçta 11 gol atıp, 4 asist yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading