Yandex Metrica
SON DAKİKA
Stefan Kuntz'tan Arda Güler açıklaması: Rakip Portekiz, zorlamayalım

Stefan Kuntz'tan Arda Güler açıklaması: Rakip Portekiz, zorlamayalım

Son dakika haberleri... A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Portekiz maçı aday kadrosuna davet etmediği Arda Güler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Spor

23.01.2024, 19:00

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesi play-off turunda Portekiz'e konuk olacak A Milli Takım'da Stefan Kuntz, Anadolu Ajansı'na konuştu.

Son zamanlarda Fenerbahçe'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Arda Güler'in aday kadroya neden çağrılmadığı sorusuna cevap veren Stefan Kuntz, "Öncelikle şunu söyleyelim. Bu tür genç oyuncuların kendi yaş kategorilerinde bir final turnuvası görüp, Avrupa, dünya şampiyonalarına katılıp, kendi akranlarıyla performanslarını karşılaştırıp, ne kadar iyi olduklarını görmeleri çok önemli. O yüzden bu oyuncular burada. Son birkaç yılda Türkiye bu yaş kategorilerinde final turnuvalarına katılamamıştı. Dedik ki 19 yaş altı ve 17 yaş altı takımlarımızı mümkün olduğu kadar güçlü tutalım, Elit Tur karşılaşmalarından başarıyla ayrılıp, final turnuvalarına kalsınlar. Stratejimiz buydu." dedi.

Real Madrid'de Arda Güler krizi! O talep transferin önünü kesiyor Haberi Görüntüle

STEFAN KUNTZ: ZORLAMAYALIM

"Arda konusunda net bir şey söylemek istiyorum." diyen Stefan Kuntz, "Fenerbahçe'de 90 dakika oynadığı tek bir karşılaşma olmayan genç bir futbolcunun, rakibin Portekiz olduğu ve deplasmanda yapacağınız bir Dünya Kupası elemesi play-off maçının aday kadrosuna çağrılmasını beklemek gerçekten çok anlamsız. Bu tür durumlarda herkesin toplu bir sorumluğu var. Kulüpler, medya, taraftarlar... Herkese bir görev düşüyor. Arda'nın durumunu en iyi kendi hocası bilir. Onun da 'Arda'yı koruyalım.' diye bir açıklaması var. Dolayısıyla bazı şeyleri ittirmeyelim, zorlamayalım. Eminim Arda'nın da etrafında tecrübeli kimseler vardır. Bırakalım kendi gelişimini sağlasın. Belirli noktalarda acele etmeyelim. Evet geleceğin iyi bir futbolcusu, muhakkak ondan faydalanılacaktır ama bazı şeylerin doğal akışı içerisinde gelişmesine müsaade edelim." 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading