Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Stefan Kuntz, Portekiz'i yıkma planını belirledi! 2022 Dünya Kupası yolunda son viraja giriyoruz!

Stefan Kuntz, Portekiz'i yıkma planını belirledi! 2022 Dünya Kupası yolunda son viraja giriyoruz!

Son dakika haberleri... A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Perşembe gecesi oynanacak Portekiz maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Spor

23.01.2024, 19:00

2022 Dünya Kupası play-off turunda A Milli Takım, Portekiz'e konuk olacak.

24 Mart'ta oynanacak zorlu mücadele öncesi AA'ya konuşan Stefan Kuntz, kadroya çağırdığı oyuncular hakkında açıklamalarda bulundu.

Portekiz maçına hazır olduklarını belirten Kuntz, "Maça hazırız. Çok manşetlere çıkacak, iddialı mesajlar veren biri değilim. Ancak şunu söylemek istiyorum, Portekiz karşılaşmasında çok iyi performans ortaya koyacağız. Türk halkının gurur duyacağı, kazanma azmimizi göreceği, coşkuyla destekleyeceği bir performans ortaya koyacağımızı söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Lewis Hamilton'dan Ramazan ayında Gazze çağrısı! Haberi Görüntüle

STEFAN KUNTZ: PORTEKİZ'İN ZAYIF YÖNLERİ VAR

Rakibin güçlü ve zayıf yönlerine baktıklarını aktaran Kuntz, "Sadece kaybettikleri Sırbistan değil, gruptaki diğer maçlarını da analiz ettik. Rakibi tanıyoruz ama asıl bizim ne yapacağımız önem taşıyor. En iyi performansımızı nasıl sergileyeceğimiz, en çok fırsatı hangi şekilde yakalayabileceğimiz ve en yüksek öz güvenle nasıl oynayacağımız üzerine düşünüyoruz. Bizim taktiklerimiz bu düşüncelere bağlı olacak."  dedi.

"Rakibin yıldızı dünya futbol tarihinin de en golcü oyuncusu olan Ronaldo. Merih (Demiral) onu iyi tanıyor. Adam adama oynaması gibi bir düşünceniz var mı?" sorusunu Alman teknik adam, "Ronaldo'yu adam adama markajla engellemek bir düşünce ama bizim düşüncemiz daha çok takım savunmasıyla ilgili. Ronaldo'ya pas atılacak alternatifleri kapatmak, onun birebir kalmasını engelleyecek taktikleri bulmak asıl düşüncemiz." şeklinde yanıtladı.

Igor Tudor geri dönüyor: Sözleşmeyi imzalamaması için hiçbir sebep kalmadı Haberi Görüntüle

STEFAN KUNTZ'TAN İRFAN CAN KAHVECİ VE MERT HAKAN YANDAŞ AÇIKLAMASI

Stefan Kuntz, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş'ın kadroya alınmamasıyla ilgili yapılan eleştiriler hakkında, "Şu anda Süper Lig'de statta izlemediğimiz takım yok. Aday kadroya davet ettiğimiz oyuncuların Portekiz ve sonrasındaki maçta oynamayı hak eden isimler olduğuna karar verdik. Tercihimizi şimdiki oyuncularımızdan yana kullandık. Her bir Türk oyuncuyu neden kadroya almadığımızı tek tek açıklayamayız." şeklinde görüş belirtti.

Kuntz, Süper Lig'de son haftalardaki çıkışıyla dikkat çeken Emre Mor'a değinerek, "Kendisiyle bir görüşmem olmadı. Almanya'da ya da İspanya'da işler neden istediği gibi gitmedi tam sebebini bilmiyorum. Belki insanların, o anda başarabileceğinden çok daha fazla beklentisi vardı. Şu anda performansının yükseldiğini biz de görebiliyoruz. Bir kıpırdanma içerisinde. İlerleyen aylarda onu izliyor olacağız. İlerleyen dönemde değerlendirebiliriz." açıklamasını yaptı.

Arsenal'den flaş imza! Yeni sözleşme duyuruldu Haberi Görüntüle

STEFAN KUNTZ: BURAK YILMAZ HEYECANLA BEKLİYOR

Kendisinin 30, ekibinin de 40'ın üzerinde maç izlediğini belirten Kuntz, "Performansıyla sizi olumlu ve olumsuz anlamda şaşırtan isimler kimlerdi?" sorusunu şöyle cevapladı:"Kimlerin performansının düştüğünü ben söylemeyeyim. Kadroda olmayan oyunculara bakarak bu sorunun cevabını alabilirsiniz. Mükemmel, harika kalecilerimiz var. Sadece A takıma çağırdıklarımız değil, Ümit Milli Takım'daki kalecilerimiz de harika. Savunmada Çağlar (Söyüncü) ve Merih (Demiral) gerçekten iyi performans ortaya koyuyorlar. Bizim sol bek pozisyonunda Ferdi (Kadıoğlu) sakat olduğu için küçük bir problemimiz var. Sağ bek pozisyonu için Kaan (Ayhan), Mert (Müldür), Zeki (Çelik) hepsi oynuyorlar. Ozan Kabak'ın her maçta oynayamamak gibi bir sıkıntısı vardı ama son dönemde o da düzenli oynuyor. Hakan (Çalhanoğlu), Orkun (Kökçü) hem liglerinde hem de Avrupa kupalarında iyi maçlar çıkarıyorlar. Taylan (Antalyalı) Galatasaray'da toparlanma içerisinde olan bir isim. Onu da kadroya çağırdık. Dorukhan (Toköz) iyi bir sezon geçiriyor. Bize taktiksel anlamda esneklik sağlayacak bir isim. Hocasıyla da temas etmiştik. Kerem (Aktürkoğlu) ve Cengiz (Ünder) de Avrupa kupalarında iyi performans ortaya koyan oyuncularımız. Kaptan Burak'ın (Yılmaz) ufak sakatlık problemleri olmuştu ama Portekiz maçını heyecanla bekliyor."

Transferde Di Maria bombası! Son imzasını atacak Haberi Görüntüle

STEFAN KUNTZ: EN BÜYÜK HAYALİM EURO 2024

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu ile 3 yıllık sözleşme imzaladığı hatırlatılan Alman çalıştırıcı, Almanya'nın ev sahipliği yapacağı 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) kendisini saha kenarında hayal edip etmediğiyle ilgili, "En büyük amacım Almanya'daki EURO 2024 ama şu anda sadece Porto'da sahaya çıkarken nasıl yürüyeceğimi düşünüyorum. Türkiye'de yeteri kadar sabır olmazsa Almanya'da o bahsettiğiniz yürüyüşü de yapamayabilirim." diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının hakemi belli oldu Haberi Görüntüle

STEFAN KUNTZ, ARDA GÜLER'İ NEDEN ÇAĞIRMADIĞINI ANLATTI

"Fenerbahçe'de 90 dakika oynadığı tek bir karşılaşma olmayan genç bir futbolcunun, rakibin Portekiz olduğu ve deplasmanda yapacağınız bir Dünya Kupası elemesi play-off maçının aday kadrosuna çağrılmasını beklemek gerçekten çok anlamsız. Bu tür durumlarda herkesin toplu bir sorumluğu var. Kulüpler, medya, taraftarlar... Herkese bir görev düşüyor. Arda'nın durumunu en iyi kendi hocası bilir. Onun da 'Arda'yı koruyalım.' diye bir açıklaması var. Dolayısıyla bazı şeyleri ittirmeyelim, zorlamayalım. Eminim Arda'nın da etrafında tecrübeli kimseler vardır. Bırakalım kendi gelişimini sağlasın. Belirli noktalarda acele etmeyelim. Evet geleceğin iyi bir futbolcusu, muhakkak ondan faydalanılacaktır ama bazı şeylerin doğal akışı içerisinde gelişmesine müsaade edelim." 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading