Yandex Metrica
SON DAKİKA
Stefan Kuntz, galibiyet şifresini verip, Portekiz'e meydan okudu

Stefan Kuntz, galibiyet şifresini verip, Portekiz'e meydan okudu

Son dakika haberleri... 2022 Dünya Kupası play-off turunda Türkiye yarın akşam Portekiz ile karşılaşacak. Dev maç öncesi milli takımımızın antrenörü Stefan Kuntz, zorlu karşılaşmayı değerlendirdi.

Spor

23.01.2024, 19:01

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, yarın akşam Portekiz ile oynanacak dev maç öncesi Alman basınına konuştu.

Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği röportajda rakibin favori olduğunu belirten Kuntz, "Şunu söyleyebilirim, Portekiz karşısında iyi bir oyun planımız olacak. Rahatsız edici olacağız." ifadelerini kullandı.

Portekiz takımının Ronaldo olmadan daha güçlü olup olmayacağı sorusu üzerine Kuntz, "Ronaldo'nun bu tür karşılaşmalara ne şekilde konsantre olduğunu hafife almayın." uyarısında bulundu.

Alperen Şengün'e çılgın teklif! Houston Rockets takımı onun üzerinden kuracak Haberi Görüntüle

STEFAN KUNTZ: BİZ KENDİMİZİ BİLİYORUZ

A Milli Takım'ın özelliklerini anlatan Stefan Kuntz,  "Çok yetenekli, çok duygusal ve çok sayıda genç oyuncu. Bunun anlamı şudur; bir yandan biraz deneyimsizlik, diğer yandan büyük coşku, özellikle de odaklandığınız ve kendinizi uluslararası ölçekte karşılaştırabileceğiniz müsabakalar için." değerlendirmesinde bulundu.

Kuntz, daha önce Almanya 1. Ligi'nde (Bundesliga) oynayan Hakan Çalhanoğlu ve Ozan Kabak gibi az sayıda futbolcu dışındaki isimlerin geniş bir kamuoyu tarafından tanınmadığına ilişkin soruya, "Ne demek istediğinizi anlıyorum. Almanya'da sokakta Türk Milli Takımı oyuncularının isimlerini sorsanız, o kadar çok cevap alamazsınız. Ancak Çağlar Söyüncü Freibrug'daydı, Leicester City'de oynuyor. Savunmadaki şefim Merih Demiral, UEFA Avrupa Ligi'nde Atalanta formasıyla Bayer Leverkusen'i saf dışı bıraktı. Feyenoord'un orta saha dinamosu Orkun Kökçü'müz var. Hakan'ı zaten siz söylediniz. Bizim uluslararası deneyime sahip oyuncularımız var. Portekiz Milli Takımı'nın teknik direktörü bizim birçok şey yapabileceğimizi biliyor. Bunu kendimiz de biliyoruz." cevabını verdi.

Alman teknik adam, Letonya karşılaşmasından sonra göz yaşlarına hakim olamamasına da değinerek, oradaki duygu yoğunluğunu dışa yansıtmak istemediği için kimsenin görmeyeceği bir yere doğru gitmeye çalıştığını anlatırken, "İnanılmazdı. Daha sonra canlı yayının kaydını izledim. Göz yaşlarım gösterildiğinde, sunucu da ağlamak zorunda kaldı. 'Bir Alman, sadece iki maçtan sonra takımımız için gözyaşı döküyor. Yok böyle bir şey.' dedi. Bu beni gerçekten duygulandırdı." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading