Yandex Metrica
SON DAKİKA
Spor yazarları derbiyi yorumladı: Torrent değil, başkanlık sistemi tartışılmalı

Spor yazarları derbiyi yorumladı: Torrent değil, başkanlık sistemi tartışılmalı

Son dakika haberleri... Süper Lig'de Fenerbahçe - Galatasaray maçının ardından Ahmet Çakar, ev sahibi takımın kazanmayı hak ettiğini ve karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan'ın performansını beğendiğini açıkladı. İşte spor yazarlarının derbi hakkında görüşleri...

Spor

23.01.2024, 19:07

Spor yazarları Süper Lig'in 32.haftasında oynanan Fenerbahçe - Galatasaray maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.
 

Bu hafta maç yok mu? 29,30,31 Mart Cumartesi-Pazar Süper Lig'de... Haberi Görüntüle

5-10 maç arası ceza! Osayi Samuel 10 maç ceza mı... Haberi Görüntüle

AHMET ÇAKAR: ÇOK BEĞENDİM

"Oyuna baktığımızda da Fenerbahçe'nin hak ettiğini söyleyebiliriz. Sarı-lacivertliler rakibini iyi çözmüş. Oyuna ağır bir baskı ve presle başladılar. Münferit pozisyonlar dışında Galatasaray fazla kafayı kımıldatamadı. Biraz Babel bir şeyler yapmaya çalıştı, hepsi bu. Zajc adeta F.Bahçe'nin gizli golcüsü. Dün gece de çok akıllı bir gol attı. Osayi'ye sağdan Mert Hakan verdi, o da çok doğru yere çıkartıp Zajc'a 'İyi vurursan gol atarsın' dedi ve Zajc da iyi vurdu. İkinci yarıda Galatasaray, maçı dengeler gibi oldu. Burada Marcao'nun hakkını yemeyelim. Sapır sapır dökülen takımın ayakta kalan yegane futbolcusu. Özellikle İrfan Can ikinci yarıda neler yaptı neler! Öyle paslar atıyor ki rakibi tahrik ediyor. İkinci yarıda da Serdar Dursun ile gelen gol Fenerbahçe'nin galibiyetinin perçinleyicisi oldu. Sonuçta Fenerbahçe ikincilik için doludizgin yoluna devam ediyor. Galatasaray ise bildiğiniz gibi. Bazı oyuncular var, cidden çok yetersizler. Kim ne derse desin, BerkanTaylan asla büyük hedefleri olan Galatasaray'ın oyuncuları değil. Gelelim hakem Atilla Karaoğlan'a. Çok ama çok beğendim."

CEM DİZDAR: Gol sonrası Galatasaray temkini bırakır gibi oldu... Kerem ve Babel’in kanadından zorlamalar yaptılarsa da ön tarafın takımın geneliyle mesafesi çok açık olduğu için hücumlarda devamlılık onlar açısından mümkün olamadı. Bir iki deneme, o kadar. Kadroları düşündüğümüzde Fenerbahçe’nin birçok bölgede önde olduğu aşikardı ancak çok şey yapmayan ama yine de koşarak oyunda kalan Serdar Dursun’a karşı Gomis! Buradaki eksiklik tartışılmaz durumda? Demek Halil bin beter!.. Fenerbahçe kalesinden uzak tutmakta zorluk çekmediği Galatasaray karşısında net bir galibiyet aldı. Çok ciddi tehditlerle karşılaşmadan ve goller dışında ciddi tehditler oluşturmadan kazanmayı bildiler. Ancak tahminince yönetim düzeyinde işler iyice karıştı. Göreve ilk gelişindeki Aykut Kocaman ayrılığı için ‘’büyük hata’’ belirlemesi yapan Ali Koç için sezon sonu İsmail Kartal kararı da benzer riskler taşıyor.

SERDAR ALİ ÇELİKLER: 2. yarıda maç dengeli başladı. Fenerbahçe savunmasını daha sertleştirdi. 60 civarında Mert Hakan, faul olmayan pozisyonda Marcao'yu attıracağım diye faul olmayan bir pozisyonda 5 takla atıp oyunun durmasına neden oldu. Yerde 2 dakika yattı ama kavga etmek için ayağa kalktı. Sonra o lüzumsuz gerilim maçı sertleştirdi. Balans bozuldu derken Osayi yine iyi bir top getirdi Mert Hakan'ın aşırtması Serdar Dursun'a asist oldu. Fenerbahçe rahatladı. Gerilimle uğraşmayı bırakıp top yapmaya başladılar. Halil Dervişoğlu'nun çalım katkısı ile Galatasaray maç boyu ilk defa bu kadar çok akın devamlılığı yaratsa da pozisyon üretimine dönüşmedi bu baskı. 86'da atılan gol el gerekçesiyle iptal edilince maç bitti. İsmail Kartal, son 8 maçın 7'sini kazanarak büyük bir işe imza attı. Kalan 6 maçta da Fenerbahçe, yeni yerleştiği 2.liği koruyacaktır. Galatasaray ise Domenec Hoca'yı tartışacağına istikrarlı bir başkanlık sistemini nasıl getirirler onu tartışmalı.

BÜLENT TİMURLENK: İsmail Kartal'ın takımı, top ayağındayken tempoyu yükseltmediğinden Galatasaray'ın alan savunması çok da zorlanmazken bitiremedikleri ataklarda sarı-kırmızılı takımın bildik vasatlıkta orta sahası oyunu rakip sahaya taşıyamıyordu. Osayi'yi arkaya kaçırdıklarında artık çok geçti, ceza sahası içinde gol vuruşu öncesinde foto muhabirlerine poz veren Zajc bu sezon 5. kez bir maçta açılış golünü atarken toplamda 8 gole ulaştı. Sadece onun attıkları bile Galatasaray orta sahasının tamamından daha fazlaysa, elinizde Crespo gibi bir kesici ve Mert Hakan gibi didinen bir oyuncunuz varsa Torrent'in takımını yıkarsınız... İkinci yarıda Galatasaray'ın yedek kulübesinden gelecek inandırıcı bir hamle yoktu. Fenerbahçe'nin oyunun momentumunu ezeli rakibine kaptırdığı dakikalarda İrfan'ın kendine has ortasından gelen golle farkı ikiye çıkarması Galatasaray'ın fişini çekti. Son 1.5 ayda iyi futbol oynayan, orta sahası daha iyi, taraftarı arkasında, 3 puan alırsa ikincilik koltuğuna oturacak olan Fenerbahçe favoriydi ve rahat kazandı. Tebrikler İsmail Kartal.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading