Yandex Metrica

Son dakika! Galatasaray'ın 37.başkanı Mustafa Cengiz son yolculuğuna uğurlandı

Son dakika! Galatasaray'ın 37.başkanı Mustafa Cengiz son yolculuğuna uğurlandı

Son dakika haberleri... Dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden Galatasaray'ın 37.başkanı Mustafa Cengiz için Marmara Üniversitesi İlahiyat Faüktesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Spor

23.01.2024, 18:22

Galatasaray Spor Kulübü 37.başkanı Mustafa Cengiz, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde kılınan ikindi namazıyla birlikte son yolculuğuna uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil olmak üzere Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve birçok Süper Lig kulübünün temsilcileri Cengiz'i yalnız bırakmadı.

Ayrıca aralarında sorun olduğuna dair iddialar olan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim de törende yer alarak eski başkanın ailesine taziye dileklerinde bulundu.

Takım kaptanlarından Fernando Muslera ve Arda Turan'ın da bulunduğu törende spor camiasının önde gelen isimleri yoğun katılımın gerçekleştiği acılı günde Cengiz ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Mustafa Cengiz'in naaşı Ulus Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Başkanlığı 19 Haziran 2021 yılında Burak Elmas'a devreden Mustafa Cengiz, son 2 senede yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi görüyordu.

Trabzonspor'un gol kanalları tıkandı! Santraforlar ağları sarmanın sevincini unuttu Trabzonspor'un gol kanalları tıkandı! Santraforlar ağları sarmanın sevincini unuttu Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TAZİYELERİNİ İLETTİ

Altunizade'de düzenlenen cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz öncesi açıklamalarda bulunarak Mustafa Cengiz'e son vedasını etti.

Mustafa Cengiz'in tam bir beyefendi olduğunu belirten Erdoğan, "Mustafa Cengiz Beyefendinin cenaze namazını hep beraber icra ettik. Rabbim mekanını cennet eylesin. Her nefis ölümü tadacaktır. Hepimizin döneceği yer de malum, orası. Birkaç kelam ile ben müsaadenizle Mustafa Bey demeyeceğim, Mustafa Abi diyeceğim. Gerçekten bu camianın içerisinde, özellikle futbol camiası içerisinde yöneticilikte 'Ben bir beyefendi tanıdım.' dersem, haksızlık yapmış olmam. Hakikaten bir beyefendiydi ve bir beyefendi olarak da görevini son ana kadar böyle icra etti. Rabbim inşallah gönül kırmayan, gönül kazanan, sürekli bu hal üzere devam eden Mustafa Abimizi cennetiyle, cemaliyle de ödüllendirsin. Rabbim ailesine ve camiaya sabırlar lütfeylesin. Rabbim yar, yardımcısı olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading