Yandex Metrica

Son dakika! FIFA da Rusya'ya sert yaptırımlar uyguladı

Son dakika! FIFA da Rusya'ya sert yaptırımlar uyguladı

Gelen son dakika haberine göre, Ukrayna'yı ele geçirmek için saldıran Rusya'ya FIFA'dan yaptırımlar geldi. FIFA, Rusya topraklarında maç oynanmayacağını duyurdu. İşte FIFA'dan Rusya'ya karşı gelen flaş kararlar...

Spor

23.01.2024, 18:53

Son dakika haberleri... FIFA, Rusya yaptırımlarını açıkladı. Alınan kararlara göre; Rusya Milli Takımı'nın adı, "Rus Futbol Birliği" olarak değiştirilecek ve resmi adını kullanamayacak. Söz konusu takım, maçlarını Rusya'da oynayamayacak. Bu takım, herhangi bir bayrak ve milli marşı temsil etmeyecek.

Şampiyonluk oranları güncellendi: Galatasaray arayı epey açtı Şampiyonluk oranları güncellendi: Galatasaray arayı epey açtı Haberi Görüntüle

MEN EDİLEBİLİR

FIFA'dan yapılan açıklama şöyle:

"Ukrayna'daki durum hızla iyileşmezse yakın gelecekte Rusya'yı uluslararası müsabakalardan men dahil tüm yaptırımları hazırda tutmaktadır!

-Rusya topraklarında maç oynanmayacak.

-Rusya'nın tarafsız sahada oynayacağı maçlarda taraftar olmayacak.

-Rusya maçlara 'Rusya' adı altında değil 'Rusya Futbol Birliği' adı altında çıkacak.

-Rusya maçlarında Rusya bayrağı ve ulusal marşı çalınmayacak.

-Polonya, Çekya ve İsveç'in endişelerini not aldık. Onlarla diyalog halindeyiz. FIFA uygun ve kabul edilebilir bir çözüm için yakın temasta kalmaya devam edecektir."

Çekya Futbol Federasyonu, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Rusya ile eşleşmeleri halinde milli takımın sahaya çıkmak istemediğini duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading