Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Abu Dhabi Grand Prix Formula 1 şampiyonu belli oldu!

Son dakika: Abu Dhabi Grand Prix Formula 1 şampiyonu belli oldu!

Formula 1'de son yarış olan Abu Dhabi Grand Prix'sini kazanan Max Verstappen şampiyon oldu.

Spor

01.02.2024, 21:59

Formula 1'de şampiyonluk yarışı nefes kesti. Abu Dhabi Grand Prix'ine 2. sırada başlayan Hamilton ilk turda Verstappen'i geçti. Yarışın son turunda Hamilton'ı geride bırakan Verstappen yarışı lider tamamladı ve ilk şampiyonluğunu elde etti.

TFF atamaları duyurdu! İşte Süper Lig'de günün maçlarının VAR hakemleri... Haberi Görüntüle

VERSTAPPEN KARİYERİNİN İLK ŞAMPİYONLUĞUNU ELDE ETTİ

Latifi bariyerlerde ve güvenlik aracı çıktı. Abu Dabi'de son 5 tura girilirken güvenlik aracı piste girdi. Max Verstappen pite girdi ve yumuşak lastiği taktı. Son turda Max Verstappen, Lewis Hamilton'ı geride bıraktı ve kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etti.

Pınar Karşıyaka - Hapoel Jerusalem basketbol maçı bugün mü, ne... Haberi Görüntüle

'SON TURDA KAZANDIM! ÇILGINCAYDI'

Şampiyonluk sonrası Max Verstappen şu ifadeleri kullandı: "Tüm yarış mücadele ettim ve son turda kazandım. Çılgıncaydı. Sergio'ya çok teşekkür ederim... Checo Perez'e teşekkür ediyorum. Hamilton'a karşı çok sert bir savunma yaptı. Umarım birlikte 10-15 sene daha bunu yaparız. Çılgınca her şey. Çok mutluyum." dedi.

Lewis Hamilton ise "Max'ı tebrik ediyorum. Takımım çok iyi iş çıkardı bu sezon. En zor sezonlardan birisiydi. Bu yolculuğun parçası olmak iyiydi. Her şeyimizi ortaya koyduk. Hiç pes etmedik." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading