Yandex Metrica

Son dakika! 3 Temmuz davası sona erdi! Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu hakkında son karar verildi

Son dakika! 3 Temmuz davası sona erdi! Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu hakkında son karar verildi

Son dakika haberleri... 2010-2011 Süper Lig sezonu sonrası açılan 'futbolda şike' davasında sona gelindi.

Spor

23.01.2024, 18:32

Fenerbahçe'nin 3 Temmuz 2011 yılından bu yana devam eden davasında son karar verildi.

Bugün İstanbul 13.Ağır Ceza mahkemesinin Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile diğer isimler hakkında verdiği beraat kararı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Şekip Mosturoğlu, "3 Temmuz 2011'de başlayan, ceza yargılaması süreci bugün sona ermiştir. İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesinin Sn.Aziz Yıldırım, Sn.İlhan Ekşioğlu, ben ve yargılanan diğer dava arkadaşlarımız için vermiş olduğu beraat kararı yargıtay 5.Ceza Dairesi tarafından onanmıştır. Camiamıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Kararda, "Hukuka aykırı nitelikteki bu deliller dışlanarak mevcut delillerin değerlendirilmesi suretiyle Aziz Yıldırım, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun atılı şike ve teşvik primi suçlarından mahkumiyetlerine dair hükümlerin, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 323/1 maddesi gereğince iptali ve hükümlülerin isnat edilen suçlardan beraatlerine ilişkin yerel mahkeme kararlarında bir isabetsizlik görülmemiştir." denildi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, diğer sanık Selim Kımıl hakkında Giresun FM'in sahibi Mustafa Cici'ye yönelik tehdit suçundan verilen mahkumiyet hükmünün temyizini de karara bağladı. Daire, Kımıl'ın avukatının temyiz istemini reddederek mahkumiyet kararını onadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading