Yandex Metrica

Şenol Güneş'e göre kendisi hariç herkes suçlu

Şenol Güneş'e göre kendisi hariç herkes suçlu

Şenol Güneş, EURO 2020'de ezildiklerini kabul ederek merak edilen birçok konuya açıklık getirdi. Milli takımda değişiklikler olacağını dile getiren Güneş, 2022 Dünya Kupası Elemelerine konsantre olduğunu söyledi.

Spor

16.03.2024, 11:52

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

EURO 2020 sonrası yaşanan hezimeti ve perde arkasında tartışılan birçok soruyu cevaplayan Güneş, istifa etmeyeceğini belirterek, hedefinin 2022 Dünya Kupası olduğunu açıkladı.

Montella EURO 2024'te fark yaratma peşinde! Amacı belli oldu Montella EURO 2024'te fark yaratma peşinde! Amacı belli oldu Haberi Görüntüle

'TRAVMA OLARAK BAKMAYACAĞIZ'

EURO 2020'de  başarısız olmalarına rağmen sıradan bir takım olmadıklarını ifade eden Şenol Güneş, "Yetkimizi, sınırlarımızı ve sorumluluklarımızı hep bildik. Ancak hatalarımızdan ders alıp sıçrayacak gideceğiz. Bu turnuvayı bir yol gösterici olarak göreceğiz, travma olarak bakmayacağız."  görüşlerini belirtti.

Rıdvan Dilmen'den çarpıcı Icardi sözleri: Türk futbolunun gördüğü en büyük... Rıdvan Dilmen'den çarpıcı Icardi sözleri: Türk futbolunun gördüğü en büyük... Haberi Görüntüle

'EURO 2020'DE EZİLDİK'

Avrupa Şampiyonası'nda oynana İtalya maçının  mahkumiyete döndüğünü açıklayan Güneş, "Maç bittiğinde İtalya'nın da dinamik ve iştahlı oluşu bu sonucu getirdi. Favori takımlar arasında değiliz ama favoriler arasına girmek istiyoruz demiştim. İtalya maçını kazanırsak önümüz açılır diye düşünüyorduk ama oyuncular alınan sonuçtan olumsuz etkilendiler. Öz güven kaybı oldu. EURO 2020'de ezildik." dedi.

Semih Kılıçsoy kehaneti: Gelecekte kariyeri... Semih Kılıçsoy kehaneti: Gelecekte kariyeri... Haberi Görüntüle

"İSTİFA ETMEYECEĞİM'

2022 Dünya Kupası Eleme maçlarının Eylül ayında başlayacağını söyleyen Güneş, "Bulunduğum yer benim için rahatsız edici değil. Elimizde iyi bir oyuncu grubu var. Onlarla birlikte Dünya Kupası'na katılacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullanarak istifa etmeyeceğini dile getirdi. 

Fatih Terim, yenilgi sonrası ateş püskürdü: Saygı duyulacak bir adam gelsin! Fatih Terim, yenilgi sonrası ateş püskürdü: Saygı duyulacak bir adam... Haberi Görüntüle

'BANA HIRSIZ DİYORLAR, MECBUR DEĞİLİM'

EURO 2020'nin en çok kazanan dördüncü hocası olan Şenol Güneş, aldığı maaş üzerinden yapılan eleştirelere, "Başarının takdiri yönetimindir. Bu, benim takdirimde olan bir şey değil. Oyuncu maaş almıyor, maaş alan benim. Ben hiç para almayayım, çok önemli değil. Benim kulüplerden de federasyondan da alacaklarım var ama dava açtığımı hiç duydunuz mu? Türkiye'de kimse euro almıyor, bunu hala anlamadınız mı? Bu kadar yalan yazılmaz, ben dövizle maaş almıyorum ama yazıyorsunuz. Adam bana hırsız diyor, ben cevap vermiyorum. Mecbur değilim cevap vermeye" cevabını verdi.

Fenerbahçe'den sürpriz transfer hamlesi! Aranılan orta saha Portekiz'de bulundu Fenerbahçe'den sürpriz transfer hamlesi! Aranılan orta saha Portekiz'de bulundu Haberi Görüntüle

'KEŞKE KAMPTA KAVGA OLSAYDI'

Kampta problemler olduğu iddialarını sert bir dille yalanlayan Güneş, "Benim kampta problem olarak gördüğüm tek şey; yönetim ve oynamayan oyuncuların olduğu idmanda Enes Ünal ile Halil Dervişoğlu'nun yaşadığı olay. Halil Dervişoğlu pas atılmadığı için söylenirken Enes de kendisini o an ağabey olarak gördü ve cevap verdi. Olay bu, kavgalar ve yumruklar yazıldı. Keşke olsaydı, belki hırslanırlardı." sözleriyle sitem etti. 

Bursaspor'a deplasmanda ağır darbe! ( Erokspor 5- 1 Bursaspor ) Bursaspor'a deplasmanda ağır darbe! ( Erokspor 5- 1 Bursaspor ) Haberi Görüntüle

'BİLİM ADAMI DEĞİLİM, SPOR ADAMIYIM'

Kendisinin bilimle arasında ne kadar mesafe olduğu sorusuna Güneş, "Fiziksel ve zihinsel yorgunluk vardı ve bunları toparlamaya çalıştık. Yaptığımız analizlerdeki verilerle maçlardaki koşu mesafesi ve verileri birbirini tutmuyordu. Bilimi işin içine katmadığımız eleştirisi geldi ama tam tersine, daha öncekilerden daha fazla kullandık. Bu fiziksel performansı ve teknik taktik anlayışını yukarı çıkaramamanın bir sebebi var. İtalya maçı 0-0 giderken az pozisyon vermemize rağmen oyuncu değiştirdim ve sonuç farklı oldu. Bu eleştirilebilir ama ben o oyundan memnun değildim.'' yanıtını verdi.

Fenerbahçe başkan adayı Sadettin Saran harekete geçti! Ünlü teknik adamla ilk temas kuruldu Fenerbahçe başkan adayı Sadettin Saran harekete geçti! Ünlü teknik adamla... Haberi Görüntüle

'DEĞİŞİM OLACAK'

Geçmişte daha kötü günler yaşadığını belirten Güneş, "Başımız dik, alnımız ak. Ama çok çalışacağız. Bana yapılan hiçbir eleştiri veya saldırı aldığımız sonuçların yarattığı üzüntüden fazla değil. Daha kötü günler gördüm. Beni de yıpratabilirsiniz ama oyuncuların yıpranmasını istemiyorum. Nereden geldiğimizi ve bundan sonra ne yapacağımızı biliyoruz. Tabloda bir takım değişimler olacak. Değişimlerin ne olacağını sizinle sonra paylaşacağım" açıklamasında bulundu.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarının tarihi açıklandı! Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarının tarihi açıklandı! Haberi Görüntüle

'TÜMER İLE GERGİNLİK YAŞADI'

Basın toplantısına katılan eski futbolcu Tümer Metin ile Şenol Güneş arasında gergin anlar yaşandı.

Tümer'in "Kadroyu hazırlarken hakkaniyetli davrandığınızı düşünüyor musunuz hocam?" sorusuna "Şimdi bir ifadeyi kullanırken karşı tarafa dikkat etmekte fayda var. Kırmamaya dikkat etmek lazım" cevabını vererek başlayan Güneş, "Hakkaniyetle ilgili ben zaten şu güne kadar ne yapılması gerekiyorsa onu yaptım. Olabildiğince. Yani bilmiyorum benim görmediğim bir eksiklik varsa belki sen görebilirsin. Yani, “Bu hak etmiyor ama bunu oynatayım…” yok öyle bir şey. Mert, mesela bir haksızlık olarak görebilirsin. Efecan ve diğer oyuncular için öyle bir şey yok. Ama üzüldüğüm oyuncular var." sözleriyle tamamladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading