• G.ALTIN

    4.349,99

  • DOLAR

    40,3912

  • EURO

    47,0429

  • BIST 100

    10.366,16

  • BITCOIN

    $117.988

Şahika Ercümen'den Cumhuriyet'in 100. yılına özel dünya rekoru!

Şahika Ercümen'den Cumhuriyet'in 100. yılına özel dünya rekoru!

Milli sporcu Şahika Ercümen, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne özel bir deneme dalışı gerçekleştirerek, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 105 metrelik dünya rekorunu 106 metre ile geçerek büyük bir başarıya imza attı.

Hatay, milli sporcu Şahika Ercümen'in deniz altında kırdığı dünya rekoru ile de gündemde. Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak gerçekleştirilen bir deneme dalışı sırasında Ercümen, spor dünyasında büyük yankı uyandırdı.

PALETSİZ DEĞİŞKEN AĞIRLIK KATEGORİSİNDE REKOR

Şahika Ercümen, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 105 metrelik dünya rekorunu elinde bulunduruyordu, ancak 100. yıl coşkusunu yaşadığı Hatay'da bu rekoru bir üst seviyeye taşıdı. Dalışı sırasında 106 metre derinliğe ulaşarak kendi rekorunu geçmeyi başardı.

DEPREM BÖLGESİNDE CESUR DALIŞ

Ercümen'in bu etkileyici başarısı, deprem bölgesi Hatay'da gerçekleşti. Bu zorlu koşullara rağmen, milli sporcu hem Türkiye'nin 100. yıl coşkusuna hem de spor dünyasına büyük bir gurur yaşattı. Şahika Ercümen, deniz altındaki bu başarısıyla bir kez daha adını dünya rekortmenleri arasına yazdırdı.

Avatar
TR Haber