Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rus tenisçi Medvedev'e yasak geliyor! Wimbledon hayalleri suya düşüyor

Rus tenisçi Medvedev'e yasak geliyor! Wimbledon hayalleri suya düşüyor

Son dakika haberleri... Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle Rus sporculara uygulanan ambargolara bir yenisi daha eklendi. Tenis dünyasının yükselen yıldızı Daniil Medyedev'in İngiltere'deki Wimbledon turnuvasına alınmayacağı iddia edildi.

Spor

17.03.2024, 13:34

Rus tenisçi Daniil Medyedev'in Wimbledon turnuvasına dahil edilmeyeceği söylentileri artmaya başladı.

The Telegraph'a göre Ukrayna'yı işgal eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı barış çağrısında bulunmayan Medyedev'in dev organizasyona alınmaması yüksek ihtimal olarak görülüyor.

İngiltere spor bakanı Nigel Huddleston, turnuvanın düzenlendiği All England Lawn Tennis Club (AELTC) arasında bir sonraki adımlarını belirlemek için "tartışmalar" olduğunu söyledi. 

Huddleston, Telegraph'a Medvedev ve diğer Ruslarla ilgili olarak "yazılı bir beyanda Putin, Rusya veya Beyaz Rusya'dan para almayacaklarına ve Putin, Rusya veya Belarus'tan destekleyici yorumlar yapmayacaklarına dair güvence almak istediğini aktardı.

Kasımpaşa - Galatasaray maçı bugün mü? Kasımpaşa - Galatasaray saat... Haberi Görüntüle

STEVE SIMON'DAN MEDYEDEV'E DESTEK

Kadınlar Tenis Birliği Başkanı (WTA) Steve Simon, "otoriter bir liderliğin kararlarını" alenen eleştirmeyen oyuncuların yasaklanmasına karşı çıktığını dile getirdi.

Siyasi liderlerin kararları nedeniyle sporcuların turnuvaya katılmalarını yasaklamadıklarını söyleyen Simon, kararın değişmesinin zor olduğunu ve bireysel sporcuların kınanması gereken şeyler yapan otoriter bir liderliğin kararlarıyla cezalandırılan kişiler olmaması gerektiğini belirtti. 

UEFA Konferans Ligi çeyrek final kura çekimi ne zaman, hangi... Haberi Görüntüle

MEDYEDEV: UMARIM OLMAZ

Tenisin bireysel bir spor olduğunu açıklayan Medyedev, "Bazı federasyonlar, Rus sporcuları tamamen organizasyonlarından çıkardı. Sanırım bunun nedeni, takım sporları olmaları. Ama ileride ne olacak, gerçekten bilemiyorum. Tenis dünyada en fazla bireysel performansa dayalı sporlardan birisi. Herkes, farklı bir ülkede yaşayabilir. Ama bu spordan kopabileceğimin farkındayım, umarım olmaz." görüşlerini dile getirdi.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar dünya medyasında: Türkiye'de cinnet... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading