Yandex Metrica
SON DAKİKA
Polonya'dan Rusya'ya Dünya Kupası şoku! Yıldız golcü Lewandowski duyurdu

Polonya'dan Rusya'ya Dünya Kupası şoku! Yıldız golcü Lewandowski duyurdu

Son dakika haberleri... Spor dünyasından Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya tepkiler yağmaya devam ediyor. Polonya Futbol Federasyonu, 2022 Dünya Kupası play-off turundaki rakibi Rusya için son kararını açıkladı.

Spor

23.01.2024, 18:53

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması futbol dünyasının tepkisini çekmeye devam ediyor.

UEFA'nın 2022 Şampiyonlar Ligi Finali'nin Rusya'dan alınıp, Fransa'ya verilmesinin ardından bir hamle de Polonya'da geldi.

Savaşa karşı olduklarını belirten Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, 2022 Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turunda Rusya ile karşılaşmayacaklarını duyurdu.

Victor Nelson, Napoli transferini açıkladı Haberi Görüntüle

KULESZA: DAHA FAZLA SÖZE GEREK YOK!

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Kulesza, "Daha fazla söze gerek yok. Artık harekete geçme zamanı. Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik artan saldırganlığı nedeniyle Polonya Millî Takımı, Rusya'ya karşı Play-Off maçı oynamayı düşünmüyor. Doğru olan karar bu. İsveç ve Çekya federasyınları ile FIFA'ya ortak bir pozisyon sunmak için görüşme halindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Yolu'nda Polonya ile Rusya oynayacak ve kazanan takım finalde İsveç - Çekya maçının galibiyle karşı karşıya gelecekti. 

Sporda şiddete hapis cezası yolda! Bakan Tunç: Taslak çalışması var Haberi Görüntüle

LEWANDOSKİ'DEN RUSYA TEPKİ

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih'te forma giyen Robert Lewandowski, Ukrayna'da yaşanan işgale kayıtsız durmadı.

Rusya'ya tepki gösteren Polonyalı golcü, "Sporda güzel olan her şey savaşın getirdiğiyle çelişiyor. Özgürlük ve barışa değer veren tüm insanlar için, Ukrayna'ya karşı askeri saldırganlığın mağdurlarıyla dayanışma zamanı." dedi.

Polonya, İsveç ve Çekya'nın çağrısı üzerine UEFA ve FIFA, Rusya topraklarında kulüp ve milli takım düzeyinde maçların oynanmayacağını, bu maçların tarafsız sahada oynanacağını açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading