Yandex Metrica
SON DAKİKA
Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz, binlerce sporcuyu eğiten Okçular Vakfı'nda yetişti

Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz, binlerce sporcuyu eğiten Okçular Vakfı'nda yetişti

Milli okçuluk sporunu geliştirmek için büyük çaba harcayan Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı sporcularının Türkiye'ye madalya getireceğini 2018'da söylemişti. Mete Gazoz'un başarısı o sözleri gerçeğe dönüştürdü.

Spor

23.01.2024, 17:44

Tokyo 2020'de kazandığı olimpiyat şampiyonluğuyla tüm Türkiye'yi gururlandıran milli okçumuz Mete Gazoz, ata sporumuzu yeniden canlandırmak için yıllardır mücadele veren Okçular Vakfı'nın en parlak başarısı oldu. 

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, bundan 3 yıl önce verdiği bir röportajda, Türkiye'nin 2024 yılından itibaren okçuluk sporunda zirveye oynayacağını kaydetmiş ve uluslararası alanda ilk madalyanın da 2020 yılında geleceğini söylemişti. 

Erdoğan'ın bu sözleri gerçeğe dönüştü. Pandemi nedeniyle 2021'de gerçekleştirilen Tokyo Olimpiyatları'nda Okçular Vakfı sporcusu Mete Gazoz, klasik yay bireysel finalinde İtalyan Mauro Nespoli'yi 6-4 yenerek altın madalyaya ulaştı. 

Bilal Erdoğan'ın kurduğu Okçular Vakfı Türk sporunun gelişimi için sporcular yetiştirmeye devam ediyor. Erdoğan 2018 yılındaki röportajında şunları söylemişti:

"Okçular Tekkesi bugüne kadar belki 100 bine kadar insana ok attırdı. Bunların ciddi bir kısmına eğitimler verdi. Daha ilerleyenleri lisanslarını aldı ve 300'e yakın performans sporcusu da vakıf spor kulübümüz bünyesinde spor yapıyor. Ümit ediyorum ki 2020'de ilk madalya gelecektir ama 2024'e geldiğimiz zamana artık Türkiye dünyada okçuluk sporunda zirveye oynayan milletlerden bir tanesi olacaktır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading