Yandex Metrica

O ülkenin taraftarının Faşist tezahürat yaptıkları gerekçesiyle Fransa'ya girişi yasaklandı

O ülkenin taraftarının Faşist tezahürat yaptıkları gerekçesiyle Fransa'ya girişi yasaklandı

Fransa'nın, yarın Marsilya'yla maçı olan Lazio ekibinin taraftarlarının 'faşist tezahüratlar yapmaları ve Nazi selamı vermeleri' gerekçesiyle ülkeye girişlerini yasaklaması İtalya'da büyük tepkilere yol açtı.

Spor

23.01.2024, 18:14

Fransa İçişleri Bakanlığı, Perşembe akşamı oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçı için Marsilya'ya gidecek Lazio takımının taraftarlarının stadyuma ve kente girişini yasakladı. Bakanlık ayrıca, "Lazio taraftarı olduğunu söyleyen ya da bu yönde hareket edenlerin" Fransa'ya karayolu, demiryolu, deniz ve hava sınırlarından girişlerinin de durdurulması talimatı verdi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin yasağın gerekçesini, Lazio taraftarlarının defalarca şiddet olaylarına karışmaları ve sıklıkla faşist tezahüratlar yaparak Nazi selamı vermeleri olarak açıkladı.

Hakan Çalhanoğlu attığı gol rekoru getirdi: Inter 31 maçın tamamında bunu başardı Hakan Çalhanoğlu attığı gol rekoru getirdi: Inter 31 maçın tamamında... Haberi Görüntüle

'KABUL EDİLEMEZ'

Karşılaşmanın 21 Ekim'de Roma'da oynanan ilk ayağında da İtalya tarafı Marsilya taraftarlarına benzer bir yasak uygulamıştı. Ancak Fransız hükümetinin yasağı tüm ülke çapına yayması ve gerekçelendirme şekli İtalya'da tepkilere yol açtı.

Lazio takımı, bunun "kabul edilemez bir hakaret" olduğunu belirterek Fransa'dan açıklama talep etti ve İtalya diplomasisinden destek istedi.

Serie A'daki iki başkent takımından biri olan Lazio, sıklıkla fanatik taraftar grubunun faşizm referanslı eylemleriyle anılıyor. Irriducibili isimli fanatik grubu, 2019'da doğrudan faşist lider Benito Mussolini'ye destek veren bir pankart açarak faşist selamı vermişti. Milano kentindeki maçtan önce bir grup, Mussolini'nin öldürüldükten sonra ayaklarından asıldığı Loreto Meydanı yakınlarında "Mussolini onuruna" yazılı bir pankart açmıştı. Bir grup Lazio fanatiği bu eylem nedeniyle faşizm propagandası yapmaktan yargılanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading