• G.ALTIN

    4.109,69

  • DOLAR

    38,8374

  • EURO

    43,9148

  • BIST 100

    9.514,01

  • BITCOIN

    $106.975

Nuri Şahin, Şampiyonlar Ligi'nde şov yaptı! Dortmund 7-1 kazandı

Nuri Şahin, Şampiyonlar Ligi'nde şov yaptı! Dortmund 7-1 kazandı

Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde Celtic karşısında fırtına gibi esti. Nuri Şahin’in takımı sahasında rakibini 7-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederken, genç yıldız Karim Adeyemi'nin hat-trick performansı geceye damga vurdu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2. hafta maçında Borussia Dortmund, Signal Iduna Park’ta Celtic’i ağırladı. Nuri Şahin yönetimindeki Dortmund, karşılaşmayı 7-1 kazanarak Devler Ligi'nde yoluna doludizgin devam etti. Bu galibiyet Şahin’in teknik direktörlük kariyerindeki en görkemli zaferlerden biri oldu.

MAÇIN GOLLERİ VE YILDIZ PERFORMANSLAR

Karşılaşmanın golleri henüz ilk dakikalarda gelmeye başladı. Borussia Dortmund, 7. dakikada Emre Can'ın penaltı golüyle öne geçti. Celtic ise sadece iki dakika sonra Maeda’nın golüyle eşitliği sağladı. Ancak Dortmund’un hücum hattı kısa sürede etkisini gösterdi ve 11. dakikada Karim Adeyemi'nin ilk golü geldi. Ardından 29. ve 42. dakikalarda yine Adeyemi sahneye çıktı ve hat-trick yaparak farkı açtı.

İlk yarının sonlarına doğru sahneye çıkan Guirassy, 40. dakikada skoru 4-1’e getirdi ve ikinci yarıda da etkili oyununu sürdürerek 66. dakikada bir gol daha kaydetti. 79. dakikada ise Nmecha, maçın kapanış golünü atarak Dortmund'un 7-1’lik galibiyetini perçinledi.

DORTMUND'UN LİDERLİĞİ VE GELECEK MAÇLAR

Bu sonuçla Nuri Şahin'in çalıştırdığı Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı ikinci maçında da galibiyet elde ederek 6 puana yükseldi. Dortmund, 3. hafta mücadelesinde Real Madrid deplasmanına gidecek. Celtic ise Atalanta karşısında zorlu bir deplasmana çıkacak.

TRİBÜNLERDEN SERT MESAJLAR

Karşılaşmanın öncesinde Borussia Dortmund taraftarları, UEFA'ya yönelik sert bir protesto gerçekleştirdi. "Sarı Duvar" olarak bilinen kale arkası tribünlerinde yapılan koreografide "UEFA mafya" yazılı pankart açıldı. Bu pankartın altında ise "Siz sporu umursamıyorsunuz, sizin tek umursadığınız şey para!" ifadeleri yer aldı. Taraftarların bu tepkisi sosyal medyada geniş yankı buldu.

Celtic taraftarları ise İsrail'in Filistin'e yönelik işgaline karşı pankart açarak tribünlerde Filistin’e destek verdi. 

KARIM ADAYEMİ GECEYE DAMGA VURDU

Borussia Dortmund’un genç yeteneği Karim Adeyemi, Celtic karşısında sergilediği performansla geceye damga vurdu. Attığı üç golle takımını galibiyete taşıyan Adeyemi, bu sezon çıktığı 8 resmi maçta 5 gol ve 4 asistlik bir katkı sağladı.

Avatar
Buluthan AKAR