Yandex Metrica

Nef Stadyumu Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi! Güneş enerjisiyle rekor gelir sağlanacak

Nef Stadyumu Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi! Güneş enerjisiyle rekor gelir sağlanacak

Son dakika haberleri... Galatasaray, Guiness Rekorlar Kitabı'na giren Nef Stadyumu güneş enerjisi projesinin lansman toplantısını gerçekleştirdi.

Spor

23.01.2024, 19:01

Mustafa Cengiz yönetiminde yapımı başlanan Nef Stadyumu güneş enerjisi sistemi tamamlandı.

Mevcut Galatasaray Kulüp Başkanı Burak Elmas, Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi Murat Pınar ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Esentürk katıldığı basın toplantısında bilgilendirme yapıldı.

Güneş enerjisiyle çalışan en güçlü stadyum unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran stadyum için mutlu olduklarını belirten Burak Elmas, "Merhum Mustafa Cengiz döneminde imzası atılan, eski yöneticilerimizden Yusuf Günay'ın emekleriyle gerçekleştirilen bu önemli projenin bitişi bizim dönemimize denk geldi. Mustafa Cengiz'e, yönetim kuruluna ve Enerjisa'ya teşekkür ediyorum. Kısa sürede bu projeyi sonlandırarak Galatasaray'ın ve Türkiye'nin geleceği için önemli bir işe imza attılar." ifadelerini kullandı.

Stadyumun enerji maliyetinde önemli oranda tasarruf sağlanacağını dile getiren Elmas, "Stadımızda çok daha fazla fonksiyonu devreye sokarak gelir elde etmek, daha fazla yaşayan, maç günleri dışında da gelir üreten bir ticari alan ortaya çıkarma projemiz var. Bu proje için de mevcut yatırımın büyük önemi var. Stat çatısında kurulan güneş enerjisi panelleri 25 yıl sonunda ciddi anlamda gelir üretecek. İlk günden itibaren enerji maliyetlerinde ciddi bir avantaj sağlandı." dedi.

Crespo'dan Fenerbahçe itirafı: Gitti mi, gönderildi mi? Crespo'dan Fenerbahçe itirafı: Gitti mi, gönderildi mi? Haberi Görüntüle

MURAT PINAR: 1 MİLYAR TL'DEN FAZLASI GELİR SAĞLAYACAK

Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pınar ise "Sürdürülebilirlik; memleket faydasına, gelecek nesillerin bugünkü sorunların dışında yaşaması için yeni sorumluluk alanları almaktır. Bu da böyle bir proje. Pandemi ve sonrasında enerjinin en önemli konulardan biri olduğu aşikar. Bu anlamda da yerinde tüketebilmek önemli. Ürettiğiniz şey, yerinde tüketilecek. Galatasaray ile yaptığımız projenin hem memlekete hem Galatasaray'a hem Türk sporuna hem de gelecek nesillere örnek olduğunu düşünüyoruz. Proje 2 bin hanelik bir kasabanın elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. 25 yılın sonunda 1 milyardan liradan fazla gelir sağlayacak bir proje. Böyle bir proje ile rekorlar kitabına girdiğimiz için onur ve gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Esentürk ise projeyle birlikte Galatasaray'ın yıllık 4,5 milyon kilowatlık bir tasarruf sağlayacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Hakemi ve Temsilcisi Şeyda Subaşı, hem 10 bin 404 güneş paneli hem de 4,3 megawattlık elektrik üretimiyle rekorun Brezilya'dan Galatasaray Kulübüne geçtiğini belirtip, rekor sertifikasını başkan Burak Elmas'a teslim etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading