Yandex Metrica
SON DAKİKA
Nazi selamı veren Rus sporcunun lisansı iptal edildi!

Nazi selamı veren Rus sporcunun lisansı iptal edildi!

Son dakika haberleri... İtalya adına yarışan Rus sporcu Artem Severiukhin'in kazandığı bir yarış sonrası verdiği nazi selamı gündemi salladı. 15 yaşındaki sporcunun lisansı iptal edildi.

Spor

23.01.2024, 19:07

Rus karting sporcusu Artem Severiukhin'in kazandığı bir yarış sonrası 'Nazi selamı' verdi.

Rusya'ya ve Rus sporculara uygulanan yasaklar sebebiyle İtalyan bayrağı altında, İsveç takımı Ward Racing adına yarışan Severiukhin,  Portekiz'in Portimao şehrinde gerçekleşen yarış sonrası büyük bir skandala imza attı.

İtalya Milli Marşı'nın çalındığı sırada etrafına gülücükler saçan Artem Severiukhin, bir anda sağ elini iki kez göğsüne vurup ardından eli açık bir şekilde ileri uzattı ve gülmeye devam etti. 15 yaşındaki sporcunun bu hareketi büyük tepki topladı.

Yaşanan olay sonrası İtalya Otomobil Federasyonu, 15 yaşındaki Rus pilotun tüm lisanslarının iptal edildiğini duyurdu.

Galatasaray'a müjde: Zaniolo'ya milli davet Haberi Görüntüle

ARTEM SEVERİUKHİN'İN LİSANSI İPTAL EDİLDİ

Bu iki resmi gelişmenin ardından Severiukhin'in takımı Ward Racing, genç sporcunun sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı. İsveç takımının yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ward Racing, İsveç merkezli olan ve farklı ülkelerden pilotları bir araya getiren bir takım. Artem Severiukhin'in ödül seremonisinde yaptığı hareketler tamamen bireyseldir ve Ward Racing'in görüş ve değerlerini kesinlikle yansıtmamaktadır. Takım olarak Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin hep karşısında durduk ve durumdan etkilenen insanlarla birlik olduğumusu gösterdik. Severiukhin'in yaptığı harketi şiddetle kınıyoruz. Mevcut şartlar altında Artem Severiukhin ile çalışmaya devam edemeyeceğimizi ve kontratını feshettiğimizi duyurmak isteriz. Son olarak, ortaya çıkan görüntülerden rahatsızlık duyan herkesden özür dileriz.

Sadettin Saran, Fenerbahçe başkanlığına aday mı oldu? Sadettin Saran FB... Haberi Görüntüle

SEVERİUKHİN: NAZİ SELAMI VERMEDİM

Olay sonrası açıklama yapan Severiukhin,  kendisinin yanlış anlaşıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı;

Avrupa Karting Şampiyonası'nda yaşanan olayla ilgili herkesten özür dilemek istiyorum. Podyumda dururken ekibime yaptığım el hareketi, Nazi selamı olarak algılandı. Bu doğru değil. Nazizm'i hiçbir zaman desteklemedim ve bunu insanlığa karşı işlenen en kötü suçlardan biri olarak görüyorum.

Bilindiği üzere İtalya bayrağı altında yarışıyorum. Podyuma çıkmadan önce oradaki çocuklar bana İtalya'da milli marş sırasında tutkularını göstermek için böyle hareketler yaptıklarını söylediler. Ben de bunu yapmak istedim. Aptal durumuna düştüğümün farkındayım ve verilecek cezalar için hazırım. Sadece hareketimde kötü bir niyet olmadığının bilinmesini isterim. Lütfen beni nazizm veya ırkçılık destekçisi biri olarak görmeyin. Tekrardan hepinizden özür dilerim.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading