Yandex Metrica

Mohamed Salah davalık oldu! Irkçılık skandalı FIFA'yı salladı

Mohamed Salah davalık oldu! Irkçılık skandalı FIFA'yı salladı

Son dakika haberleri... Msır Futbol Federasyonu, dün akşam oynan Senegal - Mısır maçı sonrası FIFA'ya başvurdu.

Spor

23.01.2024, 19:03

2022 Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde Senegal'e elenerek hayal kırıklığı yaratan Mısır'da tepkiler dinmiyor.

Mısır Futbol Federasyonu, zorlu maç öncesi yıldız oyuncuları Mohamed Salah ve takım arkadaşlarına ırkçılık yapıldığı iddiasıyla FIFA'ya başvurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada, söz konusu maç öncesinde Senegalli taraftarların bulunduğu tribünlere özellikle Salah ve bazı Mısırlı oyuncuları hedef alan ırkçılık içerikli pankartlar asıldığı belirtildi.

Şampiyonlar Ligi'nde bu gece: Son şampiyon Manchester City veda etti Şampiyonlar Ligi'nde bu gece: Son şampiyon Manchester City veda etti Haberi Görüntüle

MOHAMED SALAH'A SALDIRI 

Takım kafilesini taşıyan otobüse karşılaşma öncesinde bazı Senegalli taraftarlarca saldırı düzenlendiği ve aracın camlarının kırılması nedeniyle bazı oyuncuların hafif yaralandığı da kaydedildi. Mısırlı oyuncular mücadele öncesi ısınmak için sahaya çıktığında tribünlerden şişe ve taş fırlatıldığı, bu olayların video ve fotoğraflarla kayıt altına alındığı da vurgulandı.

Mısır, söz konusu saldırılar nedeniyle Senegal aleyhinde FIFA ve Afrika Futbol Konfederasyonuna (CAF) başvuruda bulunduğunu da belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading