Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milli boksör Hatice Akbaş finalde

Milli boksör Hatice Akbaş finalde

54 kilo yarı final maçında Taylandlı Preedakamon Tintabthai'yi yenen milli boksör Hatice Akbaş, finale yükseldi. Rakibin rahat geçen Akbaş, finale yükselen 3. milli boksör oldu.

Spor

23.01.2024, 19:17

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde Hatice Akbaş, Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 54 kiloda yarı final maçına çıktı.

İlk turu maç yapmadan geçen, ikinci turda Alman Zeina Nassar'ı, üçüncü turda Ermeni Ekaterina Sycheva'yı, çeyrek finalde de Bulgar Stanimira Petrova'yı eleyen Hatice, yarı finalde Taylandlı Tintabthai ile mücadele etti.

Emre Belözoğlu eski takımını üzdü: Ankaragücü 7 maç sonra kazandı Haberi Görüntüle

5-0'LA GEÇTİ

Müsabakaya iyi başlayan ve üstün bir oyun ortaya koyan Hatice, ilk 2 raundu 5-0 aldı. Yakaladığı avantajı iyi kullanan ve rakibinin geri dönmesine izin vermeyen milli boksör, üçüncü raundu 5-0, maçı da aynı skorla kazanarak finale yükseldi.

Macaristan kalecisi Gulacsi Türkiye'ye meydan okudu "Yarınki maç bambaşka olacak" Haberi Görüntüle

FİNALE ÇIKAN ÜÇÜNCÜ 3. OLDU

Hatice, 48 kiloda Ayşe Çağırır ve 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu'nun ardından finale çıkan üçüncü milli boksör oldu.

Hatice Akbaş, 20 Mayıs Cuma günü yapılacak final maçında Rumen Lacramioara Perijoc karşısında altın madalya arayacak.

Trabzonspor'dan Fenerbahçe derbisi öncesi flaş sakatlık açıklaması Haberi Görüntüle

"HEDEFİM ALTIN MADALYA"

Hatice, yarı finalde Taylandlı Preedakamon Tintabthai'yi yendiği maçın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Yarı finalde iyi bir performans sergilediğini aktaran milli boksör, "Güzel bir maç yaptım. Finale çıktım. Benim açımdan iyi geçti. Hedefim altın madalya. Beni destekleyen herkese, yetiştiren babam ve antrenörüm Kerem Akbaş'a sonsuz teşekkür ediyorum. Her zaman yanımda olan milli takım antrenörlerime de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Milli takım antrenörlerinden İsa Daştan, Ayşe Çağırır ve Buse Naz Çakıroğlu'ndan sonra Hatice'nin de finale çıktığını belirterek, "Hatice efsane bir maç izlettirdi. Çok keyif aldık. Kızlarımız çok iyi hazırlandı. Hatice 22 yaş altında Hırvatistan'da Avrupa şampiyonu olmuştu. Çok emek verdik, karşılığını da görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading