Yandex Metrica

Michael Phelps olimpiyatlara damga vuruyor

Michael Phelps olimpiyatlara damga vuruyor

Tokyo olimpiyatları öncesinde şu ana kadar en fazla madalya kazanan sporcuların başında gelen Michael Phelps

Spor

23.01.2024, 17:39

İlk kez 2000 Sydney olmak üzere toplamda 5 olimpiyata katılma başarısı gösteren ABD'li yüzücü Michael Phelps, 23 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalyayla yaz olimpiyat oyunlarının en çok kürsüye çıkan ismi oldu.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda 8 altın madalya elde eden ABD'li yüzücü, bu başarısıyla aynı zamanda, bir olimpiyatta en fazla altın madalya kazanan sporcu unvanını elde etti.

ABD'li yüzücü, 23 altın madalyayla oyunlar tarihinde en fazla altın madalya kazanan sporcu unvanını da elinde bulunduruyor.

Phelps, 2004 Atina'da 6 altın, 2 bronz, 2008 Pekin'de 8 altın, 2012 Londra'da 4 altın, 2 gümüş madalya kazanmayı başardı. ABD'li yüzücü, 2016 Rio'da ise madalya koleksiyonuna 5 altın ve 1 gümüş daha ekledi.

Şu anda 35 yaşında olan Phelps, toplamda elde ettiği 23 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalyayla kırılması zor bir rekorun sahibi oldu.

Olympic medalist Michael Phelps comes out of retirement

Ebrar Karakurt'a skandal hareket! Sosyal medya paylaşımı olay oldu Ebrar Karakurt'a skandal hareket! Sosyal medya paylaşımı olay oldu Haberi Görüntüle

Toplam madalyalar:

28: Michael Phelps (ABD-Yüzme)

18: Larissa Latynina (SSCB-Cimnastik)

15: Nikolai Andrianov (SSCB-Cimnastik)

13: Boris Shakhlin (SSCB-Cimnastik), Eduardo Mangiarotti (İtalya-Eskrim), Takashi Ono (Japonya-Cimnastik)

12: Savao Kato (Japonya-Cimnastik), Paavo Nurmi (Finlandiya-Atletizm), Alexei Nemov (Rusya-Cimnastik), Birgit Fischer Schmidt (Almanya-Kano), Jenny Thompson (ABD-Yüzme), Dara Torres (ABD-Yüzme), Ryan Lochte (ABD-Yüzme), Natalie Coughlin (ABD-Yüzme)

11: Carl Townsend Osburn (ABD-Atıcılık), Viktor Chukarin (SSCB-Cimnastik), Mark Spitz (ABD-Yüzme), Matthew Biondi (ABD-Yüzme), Vera Caslavska (Çekoslovakya-Cimnastik)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading