Yandex Metrica
SON DAKİKA
Michael Jordan'ın ayakkabıları açık artırmaya sunuldu, rekor ücret bekleniyor!

Michael Jordan'ın ayakkabıları açık artırmaya sunuldu, rekor ücret bekleniyor!

Son dakika spor haberleri... Michael Jordan'ın 1998 NBA final serisi ikinci maçında giydiği ayakkabı açık artırmaya çıkarılıyor. Ayakkabının en az 2 milyon dolara alıcı bularak rekor kırması bekleniyor.

Spor

23.01.2024, 20:35

NBA'in efsanevi ismi Michael Jordan'ın 1998 yılı final serisi ikinci maçında giydiği ayakkabı açık artırmayla satılacak.

New York merkezli müzayede evi Sotheby's'te 3-11 Nisan tarihleri arasında online olarak açık artırmaya çıkarılacak ayakkabının en az 2 milyon dolara satılması bekleniyor.

Jordan'ın kariyerinin başlarındayken giydiği bir başka ayakkabı 2021 yılında yapılan açık artırmada, 1,47 milyon dolara satılmıştı.

İlk kez bir spor ayakkabı 1 milyon doların üzerinde satılarak o dönemde rekor kırılmıştı. Şimdi bu rekorun geçilmesi bekleniyor.

Trabzonsporlu Denswil olaylı maçı Hollanda basınına anlattı: Zehirli atmosfer! Taraftar... Haberi Görüntüle

2023 YILI JORDAN YILI

Ayakkabı satışı Michael Jordan'ın 23 numaralı ikonik formasına atıfta bulunan "Jordan Yılı"nda gerçekleşecek.

Ocak ayında Air Jordan, rap şarkıcısı The Notorious B.I.G. anısına tasarlanan 13 çift retro spor ayakkabıyı açık artırmaya çıkarmak için Sotheby's ile ortaklık kurdu. Tüm ayakkabılar, 5 bin dolarlık satış tahminlerini kat kat aştı ve en yüksek satış 32 bin dolardan fazla oldu.

Süper Kupa maçı ertelendi mi? 2024 Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa maçı... Haberi Görüntüle

JORDAN'IN FORMA SATIŞI TARİHE GEÇTİ

Geçen yıl, yine 1998 finallerinde Jordan'ın ilk maçta giydiği forma, Sotheby's müzayedesinde 10,1 milyon dolara alıcı bulduğunda müzayedede satılan en pahalı spor hatırası olarak tarihe geçti.

Sotheby'nin sokak giyimi ve modern koleksiyon ürünleri başkanı Brahm Wachter, yaptığı basın açıklamasında, "Michael Jordan'ın giydiği spor hatıralarının, piyasadaki en seçkin ve gıpta ile bakılan ürünler olduğu defalarca kanıtlandı. Ancak, 2022'de Game 1 formasının rekor kıran satışında görüldüğü gibi, 'Last Dance' sezonundaki öğeler daha büyük ölçekte ve büyüklükte" diye konuştu.

Michael Jordan liderliğindeki Chicago Bulls'un 1997-98 sezonunda NBA şampiyonluğuna altıncı kez ulaşmak için verdiği mücadele dönemi, Last Dance (Son Dans) olarak adlandırılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading