Yandex Metrica
SON DAKİKA
MHK'nin hakem operasyonu FIFA'da kıyameti kopardı: Neler oluyor orada Cüneyt?

MHK'nin hakem operasyonu FIFA'da kıyameti kopardı: Neler oluyor orada Cüneyt?

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Collina, MHK’nin operasyonu sonrası Süper Lig kadrosundan çıkarılan deneyimli isim Cüneyt Çakır’ı arayarak, yaşanan gelişmeleri sordu. Durumu takip eden UEFA yetkilileri de Futbol Federasyonu başkanvekili Servet Yardımcı’ya "şok olduk" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Spor

23.01.2024, 18:57

Merkez Hakem Kurulu’nun Türk futbolunda deprem etkisi yaratan 'hakem operasyonu', FIFA ve UEFA’da da büyük yankı uyandırdı.

Trabzonspor'dan Fenerbahçe derbisi öncesi flaş sakatlık açıklaması Haberi Görüntüle

'NELER OLIUYOR ORADA?'

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, kadro dışı bırakılan Cüneyt Çakır’ı telefonla arayarak, “Neler oluyor orada?” diye şaşkınlığını dile getirdi. Deneyimli hakem, Collina’ya kendisi ile birlikte bazı üst düzey hakemler hakkında alınan kararın gerekçesini kendisinin de bilmediğini ve yapılacak açıklamayı beklediklerini aktardı.

Dünden bugüne Trabzonspor-Fenerbahçe derbisi! İşte nefes kesen rekabetin geçmişi... Haberi Görüntüle

TURNUVAYA GİTME OLASILIĞI ORTADAN KALKTI

15 gün sonra Dünya Kupası’na aday hakemlerin yapılacak atletik testine katılması gereken, ancak yaşanan gelişmelerden sonra durumu belirsiz hale gelen Cüneyt Çakır’ın, karar değişmez ise 2022’de Katar’da düzenlenecek turnuvaya gitme olasılığı da büyük olasılıkla ortadan kalktı. Cüneyt Çakır, Dünya Kupası’nda maç yönetme hakkını elde etse idi, dünyada üç turnuvada üst üste görev yapan ilk hakem unvanını da kazanacaktı.

Cenk Tosun ve Salih Uçan'dan Beşiktaş yönetimine olay sözler: Net... Haberi Görüntüle

'BUNUN ARKASINDA NE VAR'

UEFA’nın üst düzey yöneticileri de TFF ile temasa geçerek bilgi aldı. Başkanvekili Servet Yardımcı ile görüşen yetkililer özellikle FIFA kokartlı Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık ve Abdülkadir Bitigen için tepkilerini “şok olduk” şeklinde dile getirirken, “Bunun arkasında ne var?” sorusunu yönelttiler. Yardımcı ise kararın arkasında herhangi bir şey bulunmadığını, MHK’nin performans ve gençleşleştirme kriterleri doğrultusunda bu adımı attığını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading