Yandex Metrica

Mevlüt Erdinç: Galatasaray'ın kapısından 3 kez döndüm, Arda Turan beni aradı

Mevlüt Erdinç: Galatasaray'ın kapısından 3 kez döndüm, Arda Turan beni aradı

Son dakika haberleri... Türk futbolunun iz bırakan isimlerinden olan Mevlüt Erdinç, geçmişe dair açıklamalarda bulundu. Eski milli oyuncu neden Galatasaray'a transfer olamadığını açıkladı.

Spor

23.04.2024, 21:48

Bir dönem Süper Lig'de Fenerbahçe ve Başakşehir olmak üzere Fransa'da PSG ve Rennes gibi takımların formasını da giyen Mevlüt Erdin, flaş açıklamalarda bulundu.

Spor Arena'ya konuşan eski milli oyuncu, 3 kez Galatasaray'ın kapısından döndüğünü ve sonrasında Fenerbahçe'ye imza atttığını söyledi.

Real Madrid'i yarı finale taşıyan Andriy Lunin'den penaltı itirafı Real Madrid'i yarı finale taşıyan Andriy Lunin'den penaltı itirafı Haberi Görüntüle

MEVLÜT ERDİNÇ: ARDA TURAN ARADI 

Fransa'da oynadığı dönem Galatasaray'ın kendisine teklif yaptığını belirten Mevlüt Erdinç, Adnan Polat ile aralarında geçen konuşmayı şu sözlerle anlattı:

Galatasaray’a üç kez gitme imkânım vardı. Hiçbirinde de nasip olmadı. O dönem Sochaux’da menajerimle ve yönetimle konuşarak yeni kontrat imzaladım ve sözleşmeyi uzatmıştım. Sochaux’da 11 gol attığım ilk sezonumda bir gün antrenman çıkışı Arda Turan aradı. Arda, “Mevlüt, müsaitsen başkan seninle konuşmak istiyor” dedi. Doğru hatırlıyorsam o dönem Galatasaray’da başkan Adnan Polat’tı. Kendisiyle çok kısa konuştuk. Bana, “Galatasaray’a gelmek ister misin?” diye sordu. Kendisine, “Aradığınız için teşekkür ederim başkanım. Kontratımı Sochaux ile yeni uzattım. Sochaux, beni size 1-2 milyona vermez maalesef” dedim. “Ne kadar isterler?” diye sorduğunda da, “Benim bildiğim en az 8-10 milyon isterler” dedim. “Çok pahalı. Nasip olmayacak o zaman” dedi. Sonra konu kapandı.

Spor yazarları Fenerbahçe- Olympiakos maçını değerlendirdi: Ne yaptın İsmail hocam! Spor yazarları Fenerbahçe- Olympiakos maçını değerlendirdi: Ne yaptın İsmail hocam! Haberi Görüntüle

Son dakika... Galatasaray'dan görkemli galibiyet: Deplasmanda Alanya'ya fark attı, liderliği devraldı Son dakika... Galatasaray'dan görkemli galibiyet: Deplasmanda Alanya'ya fark attı, liderliği... Haberi Görüntüle

MEVLÜT ERDİNÇ: GALATASARAY BENİM YERİME TARIK ÇAMDAL'I ALDI

Galatasaray ile tekrar görüştüğünü itiraf eden Mevlüt, kendisi için ayrılan bütçenin Tarık Çamdal'a verildiğini açıklayarak yaşanan süreci şu ifadelerle dile getirdi:

1 sene sonra bonuslarla beraber PSG’ye 10 milyon Euro’ya transfer oldum. İkinci görüşme, Galatasaray’ın eski sportif direktörü Bülent Tulun’la oldu. Benimle görüşmek için Saint-Étienne’ne geldi. Kendisiyle konuşup anlaştık. Saint-Étienne’de başarılı iki sezon geçirip 21 gol atmıştım. Beni İstanbul’a davet ettiler. İstanbul’a gidip transferimin gerçekleşmesini bekledim fakat gerçekleşmedi. Galatasaray bana, “Bizim bütçemiz 4 milyon Euro. Seni alacağız” demişti. Zaten Saint-Étienne de 4 milyon Euro istiyordu. Kaldığım otelde bir sabah uyandığımda Tarık Çamdal’ın 4 milyon Euro’ya Galatasaray’a imza attığını öğrendim. Kendi kendime, “Galatasaray’ın bütçesi 4 milyon Euro’ydu, Tarık Çamdal’ı aldılar” dedim. Menajerimi arayıp, “Oyuncu aldılar. Bence bu sezon için bütçeleri kapandı. Olmayacak galiba” dedim. Menajerim de kulübü aradı fakat kimseye ulaşamadı. Menajerim aradığında bana, “Fransa’ya dönebilirsin, almıyorlar” dedi.

Üçüncü transfer durumumda da Başakşehir’e kiralıktan dönmüştüm ve Galatasaray beni istiyordu. 1,5 ay bekledim. “Falcao’yu alacağız, sonra da seni alacağız” dediler. Falcao, Galatasaray’a gelmişti. Daha sonra Ersun Hoca aradı beni. Bana, “Benim taktiğimi biliyorsun. Tek forvet oynuyorum. Vedat oynuyor ama seni alternatif olarak almak istiyoruz. Gelmek ister misin?” diye sordu. Başakşehir beni PAF takımına göndermişti. Başakşehir’de PAF takımda kalıp sezonu böyle geçirmenin doğru olmayacağını düşündüm. Ersun Yanal’a teklifi kabul ettiğimi ve hazır olduğumu söyledim. Sonra Fenerbahçe’ye imza attım.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading