Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mete Gazoz, dünyanın 1 numarasını eledi yarı finale çıktı

Mete Gazoz, dünyanın 1 numarasını eledi yarı finale çıktı

Klasik yay bireysel branşında mücadele eden Mete Gazoz, çeyrek finalde olimpiyat 3'üncüsü ve dünya şampiyonu ABD'li Brandy Ellison'u 7-3 yenerek yarı finale çıktı.

Spor

23.01.2024, 17:44

Yumenoshima Okçuluk Alanı'nda 29 Temmuz Perşembe günü yapılan ilk tur maçında Lüksemburglu Jeff Henckels'i, ikinci tur müsabakasında ise Avustralyalı Ryan Tyack'ı yenen Mete Gazoz, son 16 turuna yükselmişti.

Milli okçu, sabah seansında son 16 turunda Avustralyalı Taylor Worth'u geçerek çeyrek finale kaldı. 22 yaşındaki Mete Gazoz, bu turda da dünya sıralamasında 1 numara olan ABD'li Brady Ellison ile karşı karşıya geldi.

İlk seri seti 2-0 alan Mete, 2. sette iyi bir performans sergilemesine rağmen 1-1 eşitlikle ayrıldı. Üçüncü sette rakibinin attığı 8'i değerlendiremeyen Mete Gazoz, durumun 3-3'e gelmesini engelleyemedi.

Güçlü rakibi karşısında motivasyonunu kaybetmeyen milli sporcu, 4 ve 5. setleri 2-0'lık skorlarla aldı. Maçı 7-3 kazanan Mete, adını yarı finale yazdırdı.

Mete Gazoz, TSİ 10.00'da yarı final maçına çıkacak.

SIRIKLA ATLAMADA ERSU ŞAŞMA FİNALDE

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın 8. gününde sırıkla atlama elemelerinde mücadele eden Ersu Şaşma, 5.65 metrelik derecesiyle adını en iyi 12 atlet arasına yazdırdı.

22 yaşındaki Ersu Şaşma, Londra 1948’de Ruhi Sarıalp ve Londra 2012’de Burcu Ayhan’dan sonra atlamalar yarışlarında olimpiyat finaline kalan 3. sporcumuz olurken, sırıkla atlamada bunu başaran ilk isim oldu.

5.80’lik derecesiyle Türkiye rekorunun sahibi olan Ersu,  sırıkla atlamada olimpiyat finali gören ilk Türk atlet olarak tarihe geçirdi. Milli sporcu, 3 Ağustos Salı günü yapılacak finallerde yarışacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading