Yandex Metrica

Merve Akpınar 'Sen kızsın, şort giyemezsin' diyenlere inat azmiyle başarılı oldu

Merve Akpınar 'Sen kızsın, şort giyemezsin' diyenlere inat azmiyle başarılı oldu

Şanlıurfa'da yaşayan 13 yaşındaki Merve Akpınar, 'Sen kızsın, şort giyemezsin. Erkeklerin yanında oynayamazsın' diyenleri mahcup etti azmiyle herkesin takdirini kazandı.

Spor

31.01.2024, 11:18

Çevresindeki bazı insanlar "kız" olduğu için bu sporu yapamayacağını söyleseler de Şanlıurfa'da yaşayan 13 yaşındaki Merve Akpınar hentbola gönül verdi, azmi sayesinde başarılı olurken sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Yaşadığı zorlukları anlatan Merve Akpınar, şu ifadeleri kullandı; ''Sen kızsın, şort giyemezsin. Erkeklerin yanında oynayamazsın. Hep beni dışladılar erkeklere göre. Genç sporcu kendisine çizilen bu kaderi kabul etmediğini belirterek, "Ben de dedim hayır. Ben niye oynamayayım. Ben o zaman kendime bir söz verdim. Ben kendi köyümün kız çocuklarının kaderini ben kendim değiştireceğim"

Genç sporcu kendisine yönelik ön yargıları azmiyle yıkmayı başardı. Daha önce kendisini yargılayanlar çocuklarına Merve'nin başarısını örnek gösterdi.

Halil Umut Meler EURO 2024'te hangi maçı yönetecek? Halil Umut Meler hangi maçta hakemlik yapacak? Halil Umut Meler EURO 2024'te hangi maçı yönetecek? Halil Umut... Haberi Görüntüle

''SEN BURADA BOŞ BOŞ DOLAŞIYORSUN''

Akpınar, "Hele bak elalemin kızı gidiyor orada geziyor. Sen burada boş boş dolaşıyorsun. O senden daha başarılı olacak gibi söylüyorlardı. Onların çocukları da gelip bana kızıyorlardı" şeklinde konuştu.

Türkiye Kupası yarı final karşılaşmalarını yönetecek hakemler açıklandı Türkiye Kupası yarı final karşılaşmalarını yönetecek hakemler açıklandı Haberi Görüntüle

FEDERASYON SAHİP ÇIKTI

Merve'nin azmi Türkiye Henbol Federasyonu'nun da dikkatini çekti. Federasyon yetkilleri Merve'yi Ankara'ya davet etti. Tam donanımlı bir spor salonunda antremana katılan genç sporcu hayallerine biraz daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Son dakika... Fenerbahçe'den şampiyonluk yolunda kritik puan kaybı Son dakika... Fenerbahçe'den şampiyonluk yolunda kritik puan kaybı Haberi Görüntüle

''TOPRAK AYAĞIMIZA GİRİYORDU''

Şanlıurfa'da yeterli imkan olmadığını belirten Merve Akpınar, Orada toprak mesela ayağımıza giriyordu. Sonra ter şelale gibi üzerimizden akıyordu. Burada mesela oraya göre hiç terlemiyoruz. Burası gölge, orası kızgın güneş bizi yandırıyordu. Burası hiç öyle değil" dedi.

Kenan Yıldız kupaya yakın: Juventus, İtalya Kupası'nda finale çıktı Kenan Yıldız kupaya yakın: Juventus, İtalya Kupası'nda finale çıktı Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Genç sporcu sosyal medyanın da gündemindeydi. Bir çok sosyal medya kullanıcısının yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş spor kulüpleri Merve için destek mesajı paylaştı.

Fenerbahçe: Sen tüm Türkiye’deki kız çocuklarının umudusun. Senin ve cesaret verdiğin tüm kız çocuklarının yanındayız!

Galatasaray: Yaşamın büyülü yanının umut olduğunu bizlere yeniden hatırlattın, kız çocuklarına cesaret verdin Merve. Sen ve tüm kız çocuklarının cesareti, azmi, gücü ve inancıyla spor daha da güzelleşiyor. İyi ki varsın #MerveAkpınar

Beşiktaş: Cesaretin ve azminle tüm kız çocuklarına umut oldun. Yanındayız #MerveAkpınar

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading