Yandex Metrica

Maç yayını krizi: Paralar ödenmedi! TFF maç yayınlarını iptal etti

Maç yayını krizi: Paralar ödenmedi! TFF maç yayınlarını iptal etti

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig maçlarını yayınlayan Fuchs Sports şirketi ile sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetti.

Spor

23.01.2024, 20:38

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig maçlarını yayınlayan yayıncı kuruluş Fuchs Sports'a karşı flaş bir hamle geldi. 

Fuchs Sports, sosyal medyadan bir açıklama yaparak TFF'nin yayın hakları sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini duyurdu. 

Fuchs Sports'un gerekli ödemeleri yapmadığı için sözleşmenin feshedildiği iddia edilirken Fuchs Sports tarafından yapılan açıklamada  "TFF tarafından 2. Lig ve 3. Lig yayın haklarına ilişkin sözleşmemiz tek taraflı olarak fesih edilmiştir. Yayınların kaldığı yerden devam edebilmesi için çalışmalar sürmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Süper Lig'e damga vurdu! Konyaspor'da tarih yazıyor Süper Lig'e damga vurdu! Konyaspor'da tarih yazıyor Haberi Görüntüle

SÖZLEŞME DEĞERİ 60 MİLYON LİRAYDI

2022-2023 sezonu maçlarının canlı yayınları için Fuchs Sports ile yapılan ve veri toplama geliri hariç, yıllık 6 milyon liralık yayın sözleşmesi sezon devam ederken feshedildi.

İddiaya göre yayıncı kuruluş kulüplere taahhüt ettiği nakit ödemeyi yapmadı. TFF bu nedenle sözleşmeyi tek taraflı olarak sonlandırdı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig yayın haklarının veri toplama hakkıyla birlikte toplam 30 milyon lira olduğunu açıklayarak, "Ödeme şekli detayları var, beIN Sports'un nasıl detayları varsa onun da aynı detayları var. Tabii bu parayı size hemen peşin vermiyor, aylara bölerek veriyor" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading