Yandex Metrica
SON DAKİKA
Lucescu Türkiye'de unutamadığı anısını anlattı! Rumen teknik adamdan olay itiraflar

Lucescu Türkiye'de unutamadığı anısını anlattı! Rumen teknik adamdan olay itiraflar

Son dakika haberleri... Dinamo Kiev teknik direktörü Mirceu Lucescu, Antalya kampında Türk futboluna dair açıklamalarda bulundu. Galatasaray ve Beşiktaş ile Süper Lig şampiyonlukları yaşayan tecrübeli antrenör, unutamadığı anısını da paylaştı.

Spor

03.03.2024, 20:43

Türk futbolunun unutulmaz teknik adamlarından Mircea Lucescu, Türk AA'ya konuştu.

Ukrayna'da çalıştırdığı Dinamo Kiev ile Antalya'da kamp yapan 76 yaşındaki teknik adam, önemli Türkiye'deki kariyerine dair açıklamalarda bulundu.

Antalya'da kamp yapmaktan memnuniyet duyduğunu, Dinamo Kiev'in büyük bir kulüp ve marka olduğunu ifade eden Lucescu, geçen sezon mavi-beyazlılarla Ukrayna Premier Lig'de şampiyonluk kupası, Ukrayna Kupası ve Ukrayna Süper Kupası'nın sahibi olduklarına dikkati çekti.

Dinamo Kiev'in çok iyi durumda olduğuna işaret eden 76 yaşındaki tecrübeli teknik direktör, "Elimizdeki yeteneklerle idare etmeye çalışıyoruz. Çok büyük yıldızlar alamıyorum kulüpteki ekonomik sıkıntılardan dolayı. Ama şu an için takımda her şey yolunda. Bu istikrarın devam etmesini diliyorum. Dinamo Kiev'in her geçen yıl daha iyi olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Lucescu, Dinamo Kiev'i çalıştırmaya başladığı dönemde taraftarın bir kısmının kendisine gösterdiği tepkiyi normal karşıladığını, kariyeri boyunca sadece Türkiye'de karşı takım taraftarlarının desteğini gördüğünü anlattı.

Fenerbahçe Süper Lig'den çekilirse ne olur? İşte TFF kuralları ve... Haberi Görüntüle

LUCESCU: GALATASARAY - BEŞİKTAŞ MAÇINI UNUTAMIYORUM

Galatasaray'dan Beşiktaş'a transfer olduğunda unutamadığı anısını paylaşan ve Türk futbol taraftarından övgüyle bahseden Lucescu, şunları kaydetti:

"Sadece Türkiye'de rakip taraftarlar bana iyi davrandı. Galatasaray'dan Beşiktaş'a gittiğimde Ali Sami Yen'deki ilk maçta Galatasaray taraftarları beni alkışlamışlardı. Onu hiç unutamıyorum. Benim için inanılmaz bir atmosferdi. Türk futbol taraftarları inanılmaz. Futbolu iyi biliyorlar, yakından takip ediyorlar. Futbolcuları nasıl onore edeceklerini de iyi biliyorlar. Bazı maçlarda tabii büyük baskı oluştururlardı. Bu tabii ki takımın mücadelesine pozitif yansırdı. Türk futbolunu seviyorum. Türk futbolu içinde olmaktan hep mutlu oldum. Türkiye'de geçen futbol kariyerimden onurluyum."

Okan Buruk'un gelecek sezonki kadrosu şekilleniyor: Stopere yeni kontrat Haberi Görüntüle

'MİLLİ TAKIM'DA İYİ İŞLER YAPTIK'

A Milli Takım'da kısa bir süre görev alan Lucescu, kendi döneminde forma şansı verdiği genç oyuncuların, daha sonra takımın elde ettiği sonuçlara göre değiştirildiğini ileri sürdü.

Daha tecrübeli oyunculara forma şansı verildiğini ifade eden Mircea Lucescu, sözlerine şöyle devam etti:

"Gördünüz birçok oyuncu benim dönemimde yurt dışındaki takımlarda forma şansı buldu. Bunu kısa zamanda gerçekleştirmeye çalıştım. Büyük liglerde oynayan futbolculara sahip olmak önemli. İsviçre Milli Takımı iyi bir ekip. Çünkü genç oyunculara şans tanıyıp, başka ülkelerin üst liglerinde oynatıp tecrübe kazandırıyorlar. Hırvatistan da öyle. Büyük liglerde oynayan futbolcuları var. Arnavutluk da aynı şekilde futbolcuları yurt dışında oynuyor. Genç yeteneklerle milli takım daha tecrübeli oluyor. Türkiye Milli Takımı'nda kısa zamanda iyi işler yaptığımıza inanıyorum."

Fenerbahçe ligden çekilme kararı almıştı! 6 futbolcudan şok tepki: Ligden... Haberi Görüntüle

TRABZONSPOR ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın zor dönemlerden geçtiğini belirten Rumen antrenör, "Üç büyüklerin düşüşü, Anadolu kulüplerinin yükselişi. İyi futbol oynuyorlar. Kayserispor, kupa maçında Fenerbahçe'yi eledi. 'Üç büyükler'in bu başarısız gidişe çare bulması lazım. Kovid-19 salgını bence taraftarların tribünlerde yer alamamasından dolayı büyük kulüpleri daha çok etkiledi.Trabzonspor şampiyonluğa daha yakın. İstanbul takımları geriden gelip yakalaması zor görünüyor" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading