Yandex Metrica
SON DAKİKA
Londra'da şampiyon olan Ali Farag, zafer konuşmasında batı medyasını suçladı, Filistin'i hatırlattı

Londra'da şampiyon olan Ali Farag, zafer konuşmasında batı medyasını suçladı, Filistin'i hatırlattı

Son dakika haberleri... İngiltere'de düzenlenen bir turnuvada şampiyon olan Mısırlı Ali Faraq, Ukrayna - Rusya savaşına dair açıklamalar yaptı. Faraq, savaşa üzüldüğünü belirterek, Filistin halkının yaşadığı zulmü hatırlattı.

Spor

29.01.2024, 19:28

Londra'da yapılan Optasia Şampiyonası’nda  Diego Elias’ı 4-11, 11-8, 11-8 ve 13-11 mağlup eden Mısırlı squash sporcusu Ali Faraq, Ukrayna-Rusya savaşına dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Squash sporunun dünyadaki 2 numarası olan Faraq, Batı medyasının daha önce siyasete karışmasını istemediğini ama Filistin'de yaşanan olayların Ukrayna kadar konuşulmadığını belirterek tepki gösterdi.

Fenerbahçe'nin eski yıldızından 'Ronaldinho' golü! Haberi Görüntüle

ALİ FARAQ: FİLİSTİN BUNU 74 SENEDİR YAŞIYOR

Ukrayna'da yaşanan trajenin kendisini rahatsız ettiğini aktaran Faraq, “Şu anda Ukrayna’da neler olduğunu hepimiz gördük ve kimse olanlardan mutlu değil. Dünyada hiç kimse bir cinayeti veya zulmü asla kabul etmemelidir ama sporda siyaset hakkında konuşmamıza hiçbir zaman izin verilmedi. Şimdi birdenbire bu durum değişti. Bize izin verildiğine göre, umarım insanlar dünyanın her yerindeki zulümlerden bahseder.” ifadelerini kullandı.

Filistin'in 74 senedir savaş içinde olduğunu söyleyen Mısırlı sporcu, “Yani, Filistinliler son 74 yıldır bunu yaşıyorlar ve sanırım Batı medyasının işine gelmediği için bunun hakkında konuşmadık. Ama şimdi Ukrayna için konuşuyorsak, Filistin hakkında da konuşabiliriz. Bu yüzden lütfen bu da aklınızda olsun.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading