Yandex Metrica
SON DAKİKA
Lokomotif maçı öncesi Fatih Terim'den TFF'ye gönderme

Lokomotif maçı öncesi Fatih Terim'den TFF'ye gönderme

Son dakika haberleri... Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ve futbolcu Marcao yarın akşam oynancak Lokomotif Moskova maçı öncesi soruları yanıtladı.

Spor

23.01.2024, 18:14

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda Galatasaray yarın akşam sahasında Lokomotif Moskova'yı ağırlayacak.

Mücadele öncesi teknik direktör Fatih Terim ve Marcao basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Her geçen gün daha iyi olacaklarının sinyallerini verdiğini aktaran Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, "Hayaller olmadan hiçbir şey olmaz. 'Bu gruptan çıkarsak bizim de söyleyecek şeylerimiz var' demiştim geçen bu soru sorulduğunda. Neden olmasın... Her geçen gün daha iyi olacağız. Zorlu bir gruptayız. Neredeyse Şampiyonlar Ligi grubu. Burada lider olursak son 16'ya çıkıyoruz direkt. İnşallah geçersek rakibimiz yine bu gruptaki rakipler ayarında olacaktır. Önce bu grubu tamamlayalım hayırlısıyla..." ifadelerini kullandı.

İspanya yine Arda Güler'i konuşuyor! Manşetlere taşınan performansı büyük ses... Haberi Görüntüle

TR HABER SORDU FATİH TERİM CEVAPLADI

Ekibimizin Galatasaray hücum hattı ile ilgili yönelttiği soruya cevap veren Terim, "Forvette istikrar açısından bir sıkıntı çekmiyorum. Takımın minimum 7-8 oyuncusu neredeyse hiç değişmiyor. Mostafa da Diagne de gole yakın oyuncular. İleride umuyorum ki Halil de gole daha yakın olacak. Şimdilik 'sahte 9' oynayabilen, gol pozisyonuna çok giren bir oyuncumuz. O da gelişecektir. Yakında daha fazla gol atacaklarına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'ye derbi öncesi sevindiren haberler! Savunma yerine oturacak Haberi Görüntüle

'KOLAY GEÇMEYECEK'

"Lokomotiv Moskova yeni hocasıyla iyi bir ivme kazandı. 4 maçta sadece bize yenildiler. 3 maçta 7 puan aldılar. İyi yolda oldukları açık. Maçın kolay geçeceğini kimse beklemesin, biz de beklemiyoruz. 1 puanları var ama matematiksel olarak şansları devam ediyor. Oradaki maç planladığımız şekilde gitti. Çok konsantre oynadık ve o gecenin en güzel golünü attık. Bu grupta 1. çıkmak için bu maç çok büyük önem taşıyor. Bizden sonra saat olarak Marsilya-Lazio maçı var. Kazanırsak 10 puan yapıyoruz. Kazanırsak oradan çıkacak her sonuç bizim için önemli. Grup lideri direkt gidiyor, grup ikincisi Şampiyonlar Ligi'nden gelen rakiple oynuyor. Liderliğin avantajı çok açık. Kaliteli oyuncuları var. Topa sahip olan ve pasa dayalı oynayan bir takım. Zayıf ve güçlü yanlarını iyi tespit ettik. Az önce teorik konuştuk, birazdan da sahada çalışacağız. Bu maç ilk maçtan daha zor. Elimizden geleni yapacağız."

6-1'lik hezimet sonrası Montella'dan istifa sorusuna dikkat çeken yanıt Haberi Görüntüle

FATİH TERİM'DEN TFF'YE GÖNDERME

"14 yabancı kuralını futbol direktörüyken uygulayan kişi olarak bu konuyu kulüplere anlatırken 3-4 önemli konu üzerinde durmuştuk. Bir tanesi büyük paralarla Türkiye'de kalan oyuncuların dışarıya gitmek istememesi. Dışarıda oynayanların sayısını gördük sonradan. Kural değişti, bu kuralın 14 Türk kuralı olduğunu anlatamadık. Bu bakış açısıdır. Yasakla hiçbir yere varamayız."

"Bugün Rusya yabancıyı tekrar serbest bırakma aşamasında. Oyuncuyu Türk veya yabancı diye ayıramazsınız. Geçen sene 10-15 tane Türk oyuncu oynattım. Serbest değil miydi? Birçok böyle oynatan hoca arkadaşım var sadece ben değil. Parayı kulüplerin verdiği yerde kararı da onların vermesi gerek. Yeter ki bunun için UEFA ve TFF kriterleri var. Yoksa ceza görüyorsunuz."

"Sattığınız kadar alma cezası ne kadar zor gelin bize sorun. Asgari müşterekte birleşmekte fayda var. Yabancı oyuncu serbestken yerli oyuncu yetişmiyor düşüncesine katılmıyorum. Bu kuradan zarar görecek olan da bendim ama biz EURO 2016'ya gittik. AB oyuncularının serbest dolaşım hakkı olduğu ülkeler var. Bakalım, dünya şampiyonu Fransa, Almanya, İspanya... Buralarda kural ne? Ben oyuncumun kaybolmasına izin verir miyim? Bu kuraldan dolayı bütün Anadolu takımları hepimize kafa tutmuyor mu? En ekonomik fiyata oyuncu bujlup bizi de başkalarını da her yerde yeniyorlar."

"Favori kalmadı neredeyse maçlardan önce. Hepsi Türk oyuncu da oynatıyor. Ben Türk oyuncunun kılına zarargelsin ister miyim? Böyle şey olmaz. Uzun yıllar Milli Takım'ı çalıştırmış biri olarak çok inandırıcı değil. Bugün dünyanın en büyük takımlarında oyuncularımız var. Bunun yanlış yönlendirmelerle anlatılmasını doğru bulmuyorum. Futbol öyle bir oyun ki her gün değişime ayak uydurmalısınız. "

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading