Yandex Metrica

Lionel Messi rekor için sahada! Arjantin 2022 Dünya Kupası'nda ilk maçına çıkıyor

Lionel Messi rekor için sahada! Arjantin 2022 Dünya Kupası'nda ilk maçına çıkıyor

Son dakika haberleri... 2022 Dünya Kupası'nın favori takımlarından olan Arjantin, C Grubu'nda Suudi Arabistan ile karşılaşacak. Dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi, tarihi başarı için sahne alacak.

Spor

23.01.2024, 20:05

Lionel Messi'li Arjantin, 2022 Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Suudi Arabistan ile karşılaşacak.

Katar'ın ev sahipliği yaptığı turnuvanın en büyük stadı  Lusail'de oynanacak ve Sloven hakem Slavko Vincic'in düdük çalacağı mücadele saat 13.00'te başlayacak.

İki ülke, yarınki mücadelede 5. kez karşı karşıya gelecek. İki maçı Arjantin kazanırken, iki karşılaşma ise berabere sona erdi.

1974 Almanya’dan bu yana üst üste 13. kez Dünya Kupası finallerinde boy gösteren Arjantin, oynadığı son 13 grup maçında sadece 1 yenilgi aldı.

FIFA klasmanının 3 numarası olarak Katar’a gelen "Tangocular", hızlı başladıkları maçlarda ilk yarı performanslarıyla öne çıkıyor.

Geçen yıl Brezilya'yı 1-0 yenerek Kupa Amerika'yı müzesine götüren Arjantin, turnuvada ilk yarılarda gol yemeden 9 kez rakip fileleri havalandırırken, bunların 4'ü ilk 15 dakikada geldi.

Arjantin, Dünya Kupası elemelerinde ise 17 maçın 12'sinde devre arasına önde girdi.

Adana Demirspor'da neler oluyor? Son dakika kadro dışı bırakıldı Adana Demirspor'da neler oluyor? Son dakika kadro dışı bırakıldı Haberi Görüntüle

LIONEL MESSI REKOR İÇİN SAHADA

Arjantinli yıldız Lionel Messi, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Alman Lothar Matthaeus'a ait turnuva tarihinin en çok maç oynama rekorunu kırmaya çalışacak.

Messi, Arjantin'in Katar'da yarı finale çıkması halinde tüm karşılaşmalarda görev alırsa Dünya Kupası'nda en çok maç oynayan futbolcu rekorunun yeni sahibi olacak.

Şu ana kadar 4 Dünya Kupası'nda 19 karşılaşmaya çıkan Messi, Arjantin ile yarı final görmesi durumunda Matthaeus'un rekorunu egale edecek. Messi, takımıyla oynayacağı olası bir final veya üçüncülük maçıyla da rekoru uzun süredir elinde tutan Alman futbolcuyu geride bırakacak.

Matthaeus, Dünya Kupası'nda 25 kez forma giyerek ulaşılması zor bir rekora imza attı.

-

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading