Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kulüpler Birliği toplandı: Gaziantep FK ve Hatayspor'la oynanan maçlar için oylama yapıldı!

Kulüpler Birliği toplandı: Gaziantep FK ve Hatayspor'la oynanan maçlar için oylama yapıldı!

Kulüpler Birliği toplantısı sonrası açıklama yapan Başkan Ali Koç, "Ligden çekilen Gaziantep FK le Hatayspor'la oynanan maçlar sayılmasın" önerisinin oylandığını duyurdu.

Spor

23.01.2024, 20:38

Kulüpler Birliği toplantısı sona erdi... Son haftaların gündem maddesi olan 'Ligden çekilen Gaziantep FK le Hatayspor'la oynanan maçlar sayılmasın' önerisi kulüplerce oylandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç şöyle konuştu:

Fenerbahçe-Olympiakos maçı öncesi flaş gelişme! Yunan medyası son dakika geçti Haberi Görüntüle

12 KULÜP KATILDI

"Toplantıya 12 kulübümüz katıldı. Mazereti olan arkadaşlara da bugün istişare ettiğimiz konuları yazıyla sorduk, cevap bekliyoruz. 7 kulüp bir görüşü savundu, 4 kulüp başka görüşü savundu. Hatayspor görüş bildirmek istemedi. 31 Mart'a kadar görüşümüzü TFF'ye bildireceğiz. İki alternatifin de artısı ve eksisi var. Birinci alternatif, tescil olan maçlar kalsın ve sonrakiler hükmen mağlup olsun. Bu sadece Süper Lig'e değil, bütün alt liglere de uygulanacak. Maçlar hiçbir şekilde sayılmasın diyenlerin de kabul edilebilir argümanları var" 

Sonucu penaltılar belirledi: A Milli Takım'ın EURO 2024'teki son rakibi... Haberi Görüntüle

SONUÇLAR TFF'YE SUNULACAK

"Geldiğimiz nokta itibarıyla, bu konu hakkında 17 kulüp yazılı görüş verecek. Bunları TFF'ye sunacağız. Aramızdaki ilkesel karara göre, 3'te 2'lik birlik sağlanması gerekiyor ama bunda buna bakmaksızın; bu takım bunu istiyor, bu takım bunu istiyor diye TFF'ye sunacağız. Kulüpler için yaşayan bir TFF kimliği kısa süre içinde gösterildi. Diğer iki TFF ile karşılaştırdığımızda, siyah ile beyaz kadar fark var. Biz görüşlerimizi ileteceğiz, onlar ne karar alacak göreceğiz. Ne karar alırlarsa, bunu anlayışla karşılayacağız kulüpler olarak. 31 Mart'a kadar görüşümüzü TFF'ye bildireceğiz. Depremden sonra çekilen 2 kulüple beraber puan durumu nasıl olacak diye görüştük. Hiç öyle gerginlik yaşanmadı."

"Play-off, medyanın gündeminde ama burada konuşulmadı. Sezonun 3'te 2'si bitmişken, play-off kararı almak doğru değil. Böyle radikal bir değişikliğe gitmek ne kadar mantıklı, emin değilim." 

Acun Ilıcalı'dan sakin hamleler! Fenerbahçe başkanlığına göz kırptı Haberi Görüntüle

HANGİ KULÜP NE OY VERDİ?

'TFF'nin kararı uygundur' diyen 4 kulübün: Galatasaray, Fenerbahçe, Giresunspor, Kayserispor. olduğu, “Gaziantep ve Hatayspor'un maçları geçersiz sayılsın” diyen kulüplerin ise; Beşiktaş, Trabzonspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Antalyaspor, Ankaragücü, İstanbulspor olduğu öğrenildi.

Kulüpler Birliği toplantısına katılmayan 6 kulüp ise Başakşehir, Sivas, Alanya, Ümraniye, F.Karagümrük, Konya.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading