Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kulüpler Birliği ayaklandı! Yarın TFF ile görüşülecek

Kulüpler Birliği ayaklandı! Yarın TFF ile görüşülecek

Son dakika haberleri... Kulüpler Birliği, Süper Lig'de yaşanan hakem hataları için olağanüstü toplanma kararı aldı.

Spor

23.01.2024, 18:05

Kulüpler Birliği'nin Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilen ve yönetim kurulunun bir araya geldiği toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, hakem kararlarıyla alakalı olarak olağanüstü toplandıklarını dile getirdi.

UEFA'dan Türkiye'ye müjde: Lig şampiyonu Devler Ligi'ne doğrudan katılacak Haberi Görüntüle

AĞAOĞLU: YARIN TFF BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Kulüplerin hakem kararlarında ciddi sıkıntıları olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, "Olağanüstü bir toplantıydı. Zaten kamuoyunda malum olduğu gibi Kulüpler Birliğinin, Merkez Hakem Kurulunun yapısıyla alakalı olarak uzun süredir yapmış olduğu bir çalışma var. Ancak son zamanlarda kamuoyunun da malumu olduğu üzere hakem kararlarıyla alakalı olarak kulüplerimizin ciddi sıkıntılar var. Sorunlar, sıkıntılar belli. Bununla alakalı yol haritasını belirledik. Önlemleri ve yapısal değişiklikleri tartıştık. Hazırladığımız yol haritasını yarın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanıyla görüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

TFF'nin, Süper Lig'i Avrupa'nın en önemli 5-6 büyük liginden biri olarak gördüğünü ancak tüm yapıların onlarla uyumlu olmadığını dile getiren Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Eğer siz Avrupa'nın en büyük 5-6 liginden biriyiz diye iddia ediyorsanız bütün yapılarınızın da onlarla uyumlu olması lazım. Bildiğiniz gibi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulunun yapısı genel kurulda değiştirildi. MHK'nin de yapısının aynı şekilde diğer liglerle uyumlu olması lazım. Neredeyse tüm kulüp başkanlarının sorduğu sorular şu; 'atamalar, değerlendirmeler, gözlemciler neye göre yapılıyor?' Bunların şeffaf olması lazım. Türk futbolunun yapı taşı kulüplerdir. Ekonomisi de kulüpler üzerinden sağlanıyor. Bugün TFF'nin tüm faaliyetlerinin giderleri kulüplerin naklen yayınından elde etmiş olduğu gelirlerden karşılanıyor. Bu yapı içinde kulüplerin dışında bir takım şeyler gerçekleşiyorsa bunlar can sıkıyor. Bunların ivedilikle giderilmesi gerekiyordu. Şeffaflıktan uzak bir yapı her zaman tartışmaya açıktır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading