Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Karim Benzema dünya futbol tarihine geçti! Real Madrid kupalara doymuyor

Karim Benzema dünya futbol tarihine geçti! Real Madrid kupalara doymuyor

Son dakika haberleri... İspanya La Liga devi Real Madrid, Suudi Arabistan'da oynanan Süper Kupa finalinde Athletic Bilbao'yu devirerek kupanın sahibi oldu. Eflatun-beyazlıların golcüsü Karim Benzema tarihe geçerek geceye damga vurdu.

Spor

04.03.2024, 13:34

Carlo Ancelotti önderliğinden La Liga'da lider olan Real Madrid, sezonun ilk kupasını kazandı.

Süper Kupa finalinde Athletic Bilbao ile karşılaşan Real, Luka Modric ve Karim Benzema'nın attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Fahd Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Real Madrid, Hırvat orta saha oyuncusu Luka Modric'in 38. dakikada attığı golle 1-0 önde kapattı.

İkinci yarı da sahadaki üstünlüğünü koruyan Madrid ekibi, 52. dakikada Karim Benzema'nın penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı.

Karşılaşmanın 87. dakikasında ceza sahasında topa elle dokunan Eder Militao hem penaltıya neden oldu hem de kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bıraktı.

Athletic Bilbao'da Raul Garcia'nın kullandığı penaltıyı kurtaran kaleci Thibaut Courtois farkın düşmesine izin vermedi.

İlerleyen dakikalarda skor değişmeyince Real Madrid, Athletic Bilbao karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle kupanın yeni şampiyonu oldu.

Süper Lig'de nefes kesen maç: Alanyaspor'dan yenilmezlik, Kasımpaşa'dan kazanamama serisi!... Haberi Görüntüle

KARİM BENZEMA TARİHE GEÇTİ

Real Madrid'in sembol oyuncularından ola Karim Benzema, dün akşam İspanyol devinde 20.kupasını kazandı.

Daha önce de Lyon ile 7 şampiyonluk yaşayan 34 yaşındaki yıldız, Fransa  milli takımıyla da 1 kupa kazanarak furbol tarihinin en çok kupa kazanan Fransız futbolcusu oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading