Yandex Metrica

Kadın futbolunda şok gelişme! 2 futbolcu erkek çıktı! Federasyon inceleme başlattı

Kadın futbolunda şok gelişme! 2 futbolcu erkek çıktı! Federasyon inceleme başlattı

Son dakika haberleri... Türkiye'de Kadınlar 3. Ligi'nde oynanan futbol maçında yaşanan olay yok artık dedirtti. Ordu ekibi Rüsumat 04 Gençlik kulübünün 2 erkek futbolcuyu oynattığı ortaya çıktı.

Spor

23.01.2024, 19:22

Türk kadın futbol tarihinde şok yaratacak bir olay yaşandı.

Kadınlar 3. Ligi Play Off son 16 turunda Adana-01 ile Rüsumat-04 Gençlik arasında oynanan mücadelede konuk ekibin 2 erkek oyuncuyu oynattığı ortaya çıktı.

Yaşanan olay sonrası Adana temsilcisi, Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na başvuruda bulundu.

İddiaya göre, maçta forma giyen 4 ve 8 numaralı Rusumat-4 Gençlik takımında D.Ö. ile S.A. erkekti ve mavi kimlik almak için mahkemeye başvurmuşlardı.

Ancak henüz mavi kimliklerini alamayan D.Ö. ile S.A., pembe kimlik taşıyorlardı ve kadın statüsündeydi.

Sontos'un ardından Feyyaz Uçar da mı gidiyor? İstifa iddiasına yanıt Sontos'un ardından Feyyaz Uçar da mı gidiyor? İstifa iddiasına yanıt Haberi Görüntüle

ADANA 01 İTİRAZ ETTİ

Amatör Futbol Disiplin Kurulu, Adana-01 takımının itirazını haklı bulurken kararında, “Adana 01 Kadın Futbol Spor Kulübü itirazı hakkında, 29 Mayıs 2022 tarihinde oynanan Kadınlar 3. Ligi (Play Off) Adana 01 Kadın Futbol Spor Kulübü - Rusumat-4 Gençlik ve Spor Kulübü müsabakasında, Rusumat-4 Gençlik futbolcuları D.Ö. ve S.A.’nın 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde idari tedbirli sayılmasına, soruşturma dosyasının gereğin takdir ve ifası için ilgili kurula sevki amacıyla TFF Genel Sekreterliği’ne gönderilmesine” ifadelerini verdi. İtiraz, TFF yönetimince görüşülerek karara bağlanacak.

Beşiktaş- Samsunspor ilk 11'ler ( Süper lig 32. hafta) Beşiktaş- Samsunspor ilk 11'ler ( Süper lig 32. hafta) Haberi Görüntüle

RÜSUMAT 04 GENÇLİK'TEN AÇIKLAMA

Rusumat-4 Gençlik, iki oyuncunun mavi kimlik almak için mahkemeye başvurduğunu doğrularken, “Ancak şu an pembe kimlik taşıyorlar ve kadınlar. Yanlış bir durum yok. Kadın kimliğini taşıyan birine erkek diyebilir misiniz?” savunması yaptı.

Adana-01 ise “Söz konusu 2 oyuncu da erkek olmak için, mavi kimlik taşımak için mahkemeye başvurmuş. Görünüşlerinde de erkek oldukları belli. Maç esnasında, sonrasında herkes bu iki sporcunun erkek olduğunu gördü, hakem dahil herkes şaşkındı. Kadın futbolcularımız, sakallı ablalarıyla maç yaptı.” bilgilerini paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading