Yandex Metrica

Jose Mourinho dünya tarihine geçti! Portekizli hoca bir ilki yaşadı

Son dakika haberleri... Roma UEFA Konferans Ligi yarı final maçında Leicester City'i geçerek finale kalma başarısı gösterdi. İtalyan devinin teknik direktörü Jose Mourinho, kariyerinde bir ilk gerçekleştirerek rekor kırdı.

Spor

23.01.2024, 19:13

Bu sezon ilk kez gerçekleştirilen UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde finalistler belli oldu.

Hollanda ekibi Feyenoord ve İtalya temsilcisi Roma 25 Mayıs'ta oynanacak dev finalde karşılaşacak.

Roma'yı finale çıkaran Jose Mourinho, kariyerinde eşi benzeri olmayan bir başarıya imza attı. 

Avrupa kupalarında daha önce Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kazanan Portekizli hoca, Konferans Ligi'ni de alarak 3 kupayı da kazanan ilk teknik direktör olmak istiyor.

Ayrıca Mourinho, OPTA verilerine göre Avrupa kupaları tarihinde dört farklı takımla finale çıkan ilk teknik direktör oldu.

Fenerbahçe-Olympiakos maçı TV8'de mi yayınlanacak? FB-Olimpiyakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe-Olympiakos maçı TV8'de mi yayınlanacak? FB-Olimpiyakos maçı şifresiz mi? Haberi Görüntüle

MOURİNHO: ÇOK DUYGUSALIM

"Roma'da yaşadığında, Roma'yı ve bu kulübü soluyorsun. Buraya geldiğimde büyük ama çok fazla finali olmayan bir kulüp hissettim. Şimdi finali de kazanmak istiyoruz. Çok duygusalım. Bu turnuva, bizim için Şampiyonlar Ligi."

Golden Boy 2024 adayları açıklandı: Litede 3 Türk isim var! Golden Boy 2024 adayları açıklandı: Litede 3 Türk isim var! Haberi Görüntüle

JOSE MOURİNHO'NUN BAŞARILARI 

UEFA Avrupa Ligi- 2003 (Porto)

UEFA Şampiyonlar Ligi- 2004 (Porto)

UEFA Şampiyonlar Ligi- 2009/10 (Inter)

UEFA Avrupa Ligi- 2017 (Manchester United

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading